Un pastor nigerian vrea să vindece Ebola cu apa sfinţită pe care a brevetat-o

0

TB Joshua, un tămăduitor nigerian care e milionar în dolari, susţine că apa sfinţită pe care a brevetat-o îi poate vindeca pe oamenii infectaţi cu virusul Ebola, scrie Oddity Central. Pastorul ar fi trimis 50.000 de dolari şi 4.000 de sticle cu această apă specială, încărcate într-un avion particular, în statul african Sierra Leone. Iniţiativa lui a apărut într-un moment în care medicii încearcă să-i convingă pe oamenii din zonele rurale că ştiinţa îi poate ajuta mai mult decât rugăciunile sau vrăjitoria în lupta cu epidemia de Ebola care a izbucnit în statul vest-african.

 

FOTO: SCOAN.org

 

Banii trimişi de Joshua sunt meniţi “să-i hrănească pe cei afectaţi de epidemia de Ebola”, potrivit biroului prezidenţial din Sierra Leone, care nu a făcut însă nicio referire la cele 4.000 de sticle cu apă sfinţită. Tămăduitorul nigerian susţine de ani de zile că apa sa magică poate vindeca o gamă largă de afecţiuni medicale, printre care infertilitatea sau tumorile. Joshua mai spune că a distribuit-o în mai multe ţări, precum SUA, Marea Britanie, Grecia, India şi Rusia, prin intermediul bisericii sale, Biserica Sinagogă a Tuturor Naţiunilor, cu sediul în Laos, şi că i-a tămăduit pe cei “bolnavi, suferinzi şi oprimaţi.”

 

 

În 2011, când TB Joshua era unul dintre primii cinci pastori milionari din Nigeria în topul Forbes, averea sa era estimată la 10-15 milioane de dolari. Tămăduitorul are sute de mii de adepţi la nivel mondial, cu care ţine legătura online sau telefonic. Unii dintre ei susţin că Joshua i-a vindecat de HIV sau cancer, alţii că a prezis cu precizie viitorul, cum ar fi bombardamentele de la Maratonul din Boston, din 2013, sau dezastrul zborului Malaysia Airlines M370. Pastorul are 107.000 de follow-eri pe Twitter şi 1,2 milioane de like-uri pe pagina sa de Facebook, la care se adaugă un post de televiziune propriu, Emmanuel TV, prin care mai ţine legătura cu adepţii.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger