Un pastafarian a fost discriminat la obținerea permisului de conducere

0

Aaron Williams, un adept înflăcărat al pastafarianismului, a fost rănit în amorul religios de comisia din New Jersey care i-a eliberat permisul de conducere, scrie boingboing. Aceasta nu l-a lăsat să-și poarte casca religioasă (o strecutrătoare de spaghete) când i s-a făcut poza pentru permis.

 

 

“Dacă ar fi fost un turban sau un văl sau ceva dintr-o religie mainstream, n-ar fi fost problemă”, spune Williams. “Cred că s-au opus pentru că nu auziseră de religie. Dar nici asta nu e acceptabil pentru mine. Ei nu sunt în poziția de a discrimina religii mainstream sau care nu sunt mainstream doar pentru că nu au auzit de ele”. Polițiștii i-au spus bărbatului că ar putea să încerce să convingă statul să recunoască strecurătoarea ca simbol religios, însă până atunci nu o poate purta în fotografie. Williams spune că a fost întâmpinat cu ostilitate la început, dar că angajații au început să-l înțeleagă după ce și-a exprimat opinia.

Pastafarianismul este o satiră transformată în religie pentru toţi cei care gustă satira şi o preferă dogmatismului sau o “religie” îmbrăţişată de atei (dar nu numai) care vor să demonstreze absurditatea religiilor structurale, concentrate pe credinţa într-o zeitate. Religia şi-a câştigat mii de adepţi în toată lumea (SUA, Europa, Australia etc.), iar dacă referințele o numesc religie parodică, există şi discursuri care susţin că pastafarianismul este pe bune. Adepții săi cred în existenţa unui monstru zburător format din spaghete (cele mai cunoscute dintre paste), fiinţă invizibilă şi nedetectabilă care a creat universul. Mai multe, aici.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger