Un parc solar în formă de urs panda, în China

0

Chinezii au construit un parc solar în formă de urs panda în Datong pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare. Una dintre cele mai companii chineze de pe piața energiei regenerabile, China Merchants New Energy Group, a realizat instalația care are forma celui mai iubit animal.

Prima etapă a proiectului, care include o centrală de 50 MW, a fost încheiată pe 30 iunie. Astfel, parcul solar a început să furnizeze energie solară în nord-vestul Chinei și urmează a doua etapă a proiectului – un al doilea urs panda solar care va fi construit în cursul anului.

Parcul solar este, evident, numit Panda Power Plant și va produce 3,2 miliarde de kilowați/oră de energie solară în 25 de ani, potrivit companiei. Asta înseamnă că emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse cu 2,74 milioane tone CO2.

Compania a lucrat cu Programul pentru Dezvoltare al Națiunilor Unite pentru a realiza proiectul solar și a dorit, ca prin forma inedită, să atragă și populația tânără din China care să afle, astfel, mai multe despre energia regenerabilă.

Chinezii nu se opresc la doi urși panda solari, ci vor să construiască în toată țara astfel de parcuri solare în următorii cinci ani.

Sursa: Business Insider


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger