Un parc iluminat cu excremente de câine

0

Dacă săptămâna trecută am văzut că mexicanii oferă Internet gratuit celor care adună-n urma lor nevoile patrupedelor, azi primim vești dintr-un parc american, unde se adună zilnic circa opt metri cubi de excremente canine. Cifră care ar rivaliza fără probleme cu producția autohtonă, rămasă însă pe străzi și alei, dacă o mână de studenți din Arizona nu s-ar fi gândit să folosească acest material ca sursă de energie regenerabilă.

 

”Digeratorul de resturi animale” a fost creat în cadrul unui proiect de inovație de la College of Technology and Innovation și e gândit să descompună fecalele cățeilor în cuve septice, printr-un proces cunoscut ca digestie anaerobă, adică derulată în absența oxigenului. ”Unul dintre produsele digestiei anaerobe este biogazul, o combinație de metan, dioxid de carbon, vapori de apă și alte gaze,” explică Aaron Nelson, coordonatorul proiectului. Sistemul va fi îngropat în pământ, pentru a păstra temperaturile scăzute, iar stăpânii câinilor vor depozita resturile patrupedelor în deschiderile special prevăzute ale canalelor de colectare.

Această inițiativă nu doar va ajuta la reducerea costurilor administrației pentru colectarea resturilor animale și a emisiilor de metan, dar va contribui și la scăderea cheltuielilor pentru iluminatul public. Parcul unde va fi implementat acest sistem va folosi energia obținută prin ”digestia anaerobă” pentru a aprinde luminile pe aleile unde cei mai buni prieteni ai omului ăși vor putea face nevoile cu folos.

 

Sursa: Phys Org

Foto: Scott Beale


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger