Un palestinian face aparate de gătit solare, pentru vecini şi comunitatea în care trăieşte

0

Khaled Bashir este un palestinian din Deir al Balah, Fâşia Gaza, care îşi ajută vecinii să poată găti o mâncare caldă, cu ajutorul unor aparate de gătit alimentate cu energie solară, pe care le-a conceput şi realizat chiar el.

 

 

Rezidenţii din Gaza se confruntă zilnic cu probleme precum lipsa de mâncare sau lipsa apei, precum şi cu pene de curent. Astfel, multe operaţiuni simple, zilnice, precum gătitul unei mese de prânz sau al cinei, devin o provocare pentru ei, uneori chiar imposibile. Pentru a-şi ajuta vecinii, Bashir a gândit şi creat aparatul de gătit solar (cuptorul solar), un dispozitiv pentru care nu ia taxă, ci se bucură să îl poată oferi celor din jurul său.

Când era mai tânăr, Bashir a urmat cursuri la Universitatea din Pretoria, Africa de Sud, unde s-a specializat în energii regenerabile. Cunoştinţele dobândite atunci şi le foloseşte acum, pentru a-şi ajuta comunitatea. “Acest cuptor este mai bun decât unul electric sau pe gaz. Foloseşte energie naturală care nu costă nimic aici şi este disponibilă tot timpul anului. Gătitul pe acest cuptor păstrează aroma şi calitatea mâncării, care nu se arde niciodată”, explică bărbatul.

“Eu nu fac asta pentru vreun profit. Vreau doar să văd că tinerii din Gaza aleg energia alternativă. Casa mea este deschisă oricui şi sunt dornic să îmi ofer cunoştinţele tuturor”, mai spune Bashir. Potrivit Gaza Gateway, bărbatul a creat peste 20 de astfel de cuptoare pe care le folosesc acum vecinii săi, cărora el le-a oferit si instrucţiunile necesare despre cum să îşi construiască singuri astfel de dispozitive.

 

 

Sursa şi foto: True Activist

 

Puteţi citi şi:

Tâmplarul care face jucării din resturi, pentru copiii dintr-o tabără de refugiaţi sirieni


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger