Un pahar de vin pe zi ține kilogramele în plus la distanță

1

Un pahar de vin pe zi oprește luarea în greutate și chiar poate ajuta la slăbit. Deși alcoolul a fost întotdeauna considerat un dușman al curelor de slăbire, un nou studiu arată că un pahar de vin poate face parte din orice regim de slăbit.

Cu toate acestea, este în continuarea adevărat că băutorii în cantități mari de alcool se îngrașă, dar cei care beau moderat pot slăbi.

Un purtător de cuvânt al echipei de cercetare de la Universitatea Navarro din Spania spune că un consum moderat de alcool, în special vin, ne protejează de kilogramele în plus.

Cercetătorii spun că și tipul de băutură alcoolică are un rol important în modificarea efectului consumului de alcool asupra luării în greutate cu efecte favorabile observate în rândul băutorilor de vin.

Dr. Harvey Finkel de la Universitatea din Boston spune că mecanismele biologice care relaționează alcoolul cu kilogramele nu sunt înțelese foarte bine. Echipa sa a dezvăluit efectele protective puternice ale consumului moderat de alcool asupra riscului de a dezvolta anumite afecțiuni, precum diabetul.

Unele studii sugerează, chiar, că oamenii obezi ar avea un risc mai scăzut de a face diabet dacă beau alcool moderat.

Alcoolul are calorii care sunt absorbite repede de corp și nu sunt înmagazinate în grăsime.

Un alt studiu realizat de-a lungul a trei ani a arătat că resveratrolul, un ingredient al strugurilor și vinului roșu, distruge celulele de grăsime.

Foto: Flickr / isante_magazine

Sursa: Daily Mail


Un comentariu

  1. Am un respect deosebit pentru vinul rosu. Nu stiu sa spun daca tine, intr-adevar, kg la distanta dar stiu ca e un medicament excelent pentru anumite afectiuni, consumat desigur in cantitati rezonabile, cu masura mica si nu cu butoiul care tot o masura este.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger