Un pacient diagnosticat cu cancer susţine că s-a vindecat cu ajutorul canabisului

1

Medicii i-au spus lui David Hibbitt (un britanic de 33 de ani) că mai avea 18 luni de trăit, când a fost diagnosticat cu cancer. Bărbatul a urmat tratamente clasice, chimioterapie şi radioterapie, ba chiar a suferit o operaţie în martie 2013, dar toate s-au dovedit inutile – cancerul rămânea.

 

 

Epuizat după atâtea eşecuri, David s-a gândit să încerce şi ceva mai puţin neconvenţional. A cumpărat ulei de canabis de la un vânzător local, cu 50 de lire gramul şi a început să consume aşa ceva. “Prietenii mei îmi spuseseră despre beneficiile uleiului de canabis, dar nu i-am ascultat, la început. Nu am luat niciodată droguri”, a spus bărbatul. “Dar am simţit că mă ucide chimioterapia şi nu mai am nimic de pierdut. Nu puteam accepta că urma să mor”, mărturiseşte el. Aşa s-a apucat de cura cu canabis.

 

 

Rezultatele au fost surprinzătoare, spune bărbatul: nu doar că s-a simţit mai bine, dar cancerul a intrat în remisie şi… a dispărut. Asta l-a convins să îşi oficializeze relaţia pe care o avea de şase ani cu iubita lui (cu care are şi un copil) şi speră să trăiască mulţi ani alături de familia sa. Cercetătorii britanici din domeniul cancerului spun că sunt conştienţi de faptul că există bolnavi de cancer care se apelează la extractul din canabis pentru tratament, dar că testele medicale nu au dovedit, până acum, fără tăgadă, că acest ulei este sigur şi eficient.

 

Sursa şi mai multe detalii: Metro UK

Foto 2: Newsteam

 

Puteţi citi şi:

Cum s-a răspândit marijuana prin lume

În statele care au legalizat marijuana medicinală, a scăzut masiv numărul supradozelor de analgezice

Organizaţia Mondială a Sănătăţii lansează un apel la dezincriminarea drogurilor


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger