Un organism viu se autosuține de 34.000 de ani

3

Societatea Geologică din SUA a publicat luna aceasta un articol în care ne spune povestea unei bacterii care a rămas într-o stare de „animare suspendată” milenii la rând. Bacteriile cu pricina sunt vii, însă nu folosesc energie pentru a se deplasa sau pentru a se reproduce, a declarat Brian Schulbert, cel care le-a descoperi. „Ele nu fac nimic altceva decât să se mențină în viață.”

Pentru publicația LiveScience, Brian Schulbert s-a declarat surprins de descoperirea sa. Cercetătorul a găsit bateria trăind într-un mic cristal de sare umplut cu fluide. Cristalele de sare cresc foarte repede, capturând tot ce plutește sau trăiește înăuntru în momentul dezvoltării. „Bacteriile sunt izolate acolo permanent, ca în niște capsule de timp minuscule”, spune Tim Lowenstein, profesor de geologie la Universitate Binghamton, departamentul de geologie.

Ecosistemele micuțe descoperite în cristalele de sare sunt în stare să se autosusțină, creând un mediu microscopic care le ține în viață, scrie LiveScience. Cercetătorii nu au reușit însă să descifreze misterul longevității acestor bacterii, având în vedere că ADN-ul se degradează în mod normal în timp.

Citiți și:

Oamenii de știință au creat primele găini modificate genetic care rezistă gripei

400.000 de pui de găină au fost uciși de o fermă falimentară din Rusia

Oamenii de știință au dezvoltat un indicator din plastic care îi avertizează pe consumatori când expiră produsele

Vouchere pentru britanicii care vor să mănâce sănătos

Se strică sau nu produsele de tip fast food?

Sursa: Huffington Post

Foto: Brian Schulbert


Tags:3 comentarii

  1. Asadar, bacteria cu pricina traieste de j’de-mii de ani cu ADN-ul atat de degradat incat cercetatorii nu il pot cerceta. Umor involuntar ?

  2. Cam greu de verificat daca avem de -a face cu aceias indiviz de acum 34000 de ani sau cu urmasii lor.Mai ales ca la bacterii e foarte greu sa vorbim de indivizi.Oricum cercetarea e bine sa continue. O zi buna !

  3. Pingback: VIDEO A fost descoperită cea mai mare gaură neagră care poate înghiţi tot sistemul solar » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger