Un orb a urcat celebra potecă din Munții Apalași folosind doar un telefon vechi de 5 ani

1

Mulți dintre miile de oamenii care se aventurează pe poteca de 3 500 km din Munții Apalași nu ajung la capătul ei (mai puțin de 25% dintre temerari reușesc asta), scrie Slate.com. Este una dintre cele mai lungi cărări continue din lume, care traversează 14 state din SUA. Cu toate acestea, un avocat Minneapolis, Mike “Bulldog” Hanson, a reușit s-o străbată în 7 luni, în ciuda faptului că este orb.

 

 

Hanson și-a folosit telefonul Nokia N82, model lansat pe piață în 2008, pentru a descărca un sistem GPS gratuit și open-source destinat să faciliteze mobilitatea persoanelor fără vedere sau cu probleme de vedere. Loadstone GPS, cum se numește sistemul, le permite utilizatorilor să caute puncte de interes într-o anumită zonă, cum ar fi băcănii, școli sau clădiri de birouri, și să le salveze pentru a se putea folosi de ele ulterior. Totodată, aplicația oferă instrucțiuni orale, anunțând userul când să cotească sau când se apropie de o destinație.

Avocatul este orb din naștere; când a venit prematur pe lume, medicii i-au administrat o concentrație prea mare de oxigen, care i-a afectat retina. În ciuda afecțiunii sale, lui Hanson i-a plăcut întotdeauna să-și petreacă timpul în natură. Când era copil, poveștile despre vânătoare spuse de tatăl său l-au îndemnat să caute contactul cu sălbăticia. Mai târziu, a devenit președintele unui program menit să-i ajute pe oamenii cu probleme de vedere să participe la sesiuni de vânătoare și pescuit, având alături parteneri cu vederea intactă.

Aceste experiențe l-au motivat să înfrunte drumeții mai lungi, iar poteca din Munții Apalași s-a dovedit cea mai demnă provocare. Mulți alți oameni cu probleme de vedere au dus la bun sfârșit drumeții asemănătoare, însă puțini au folosit sisteme GPS. Hanson crede cu tărie că tehnologia are potențialul de a schimba modul în care oamenii cu probleme de vedere interacționează cu lumea și a vrut să demonstreze asta în aventura lui.

Aflați mai multe detalii pe Slate.com și urmăriți-l pe Mike Hanson în filmulețul de mai jos:

 


Un comentariu

  1. Foarte fain ce a reusit sa faca! Singura chestie care-i forteaza pe oamenii cu handicap sa traiasca o viata chinuita este lipsa banilor. Daca tehnologia (chit ca vorbim de patente vechi de 6 ani) invechita este oferita GRATUIT persoanelor cu dizabilitati le-am imbunatati foarte mult stilul de viata.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger