Un orășel din SUA are un primar în vârstă de 4 ani

0

Robert “Bobby” Tufts avea doar trei ani când a câștigat alegerile pentru funcția de primar a orășelului Dorset din statul Minnesota, cu o populație de 28 de oameni, scrie The Globe and Mail. Dorset, care se autoproclamă capitala restaurantelor din lume, nu are guvernare formală și nici discriminare pe criterii de vârstă.

 

Captură video

 

În fiecare an, locuitorii orășelului turistic organizează un festival în cadrul căruia își aleg primarul. Atât localnicii, cât și vizitatorii pot vota de câte ori vor – un vot costă 1 dolar – la oricare din urnele amplasate în magazinele din oraș, iar numele câștigătorului este tras la sorți. Bobby Tufts va candida pentru al doilea mandat și el va fi cel care va trage numele câștigătorului la 4 august 2013, așa că e posibil să-și tragă propriul nume.

Lumea i se adresează cu “domnul primar” când Bobby cutreieră străzile Dorsetului, împărțind ilustrate de campanie – pe una din fețe, băiatul apare îmbrăcat într-o vestă de pescuit trasă peste o haină de costum, pe cealaltă stă pe un balansoar de verandă alături de iubita sa Sophie. “Mi-aș dori să vă fiu primar la fel de mult cât o iubesc pe Sophie”, scrie pe ilustrată.

Jobul lui Bobby ca primar e să-i întâmpine pe oamenii care vin să-i viziteze orașul, aflat printre pinii și lacurile din nordul statului Minnesota. Turismul este principala activitate a localnicilor, iar restaurantele, care variază de la bucătăria mexicană, la cea italiană, sunt aliniate de-a lungul autostrăzii care trece prin mijlocul orășelului. Cea mai mare realizare a băiatului în mandatul său a fost să urce înghețata în vârful lanțului alimentar.

 

Sursa video: Huffington Post


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger