Un oraş fantomă din Dakota de Sud se vinde cu 250.000 de dolari

4

Un întreg oraş din statul american Dakota de Sud, ajuns oraş fantomă, este de vânzare pentru preţul de 250.000 de dolari, scrie agenţia de presă Reuters, care citează o agenţie imobiliară americană. Oraşul se numeşte Swett şi are o suprafaţă de 2,5 hectare.

În oraş se mai găsesc o tavernă, o casă cu trei dormitoare şi un fost magazin de cauciucuri. Cel mai apropiat oraş se află la 160 de kilometri distanţă. Agentul imobiliar Stacie Montgomery spune că există mai mulţi cumpărători interesaţi de ofertă, unii din SUA, alţii din afara graniţelor americane. Oraşul a fost scos prima oară la vânzare în iunie anul trecut, la preţul de 399.000 de dolari. Însă niciunul dintre potenţialii cumpărători nu dorea să dea atât de mulţi bani, astfel încât preţul oraşului a fost redus la suma de 250.000 de dolari.

Printre cei interesaţi să achiziţioneze oraşul fantomă se numără şi o companie producătoare de filme din Rusia, care şi-ar dori să folosească spaţiul pentru un film. Oraşul Swett nu a fost niciodată prea animat: în anul 1940 a atins apogeul dezvoltării sale demografice, ajungând să aibă 40 de locuitori, un oficiu poştal şi un aprozar. Acum, în oraş mai stau Lance Benson, cu soţia şi câinele; acesta era proprietarul oraşului şi cel care l-a scos la vânzare anul trecut, dar, între timp, a pierdut spaţiul în favoarea băncii la care era dator. Bărbatul a cumpărat oraşul în anul 1998, l-a pierdut în timpul unui proces de divorţ şi l-a recumpărat în anul 2012. Rămâne de văzut cine va deveni noul său proprietar.

Sursa şi foto: Reuters


4 comentarii

 1. Interesant si tot o data intrigant ca un “oras” a ajuns sa se vanda doar cu atatia bani. Desi la drept vorbind nu merita nici 250.000 de dolari.
  Poate daca era o mina de aur sau argint prin preajma se videa cu 250.000 Metrul patrat, dar asa..
  Ca si idee cu bani aia iti cumperi in campia baraganului 25.000 de hectare de pamant propice agriculturii, deci in afara de vre-un ticnit de la hollywood nu stiu cine va arunca pe fereastra atatia bani !

  Daca vrei totus sa explorezi zona Dakot’ei de Sud ori sa calatoresti la cel mai avantajos pret in aceea zona sau oriunde in lume intra aici. Vei gasi cele mai mici preturi la bilet de avion, camere de hotel si la inchiriere de masini.
  http://cheaptravel.biz

  Cu stima !

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger