Un oraș din Suedia angajează mentori pentru a-i motiva pe oameni să fie cicliști

0

Gothenburg este un oraș suedez cu 500.000 de locuitori nu foarte prietenos cu pistele de bicicletă, unde cicliștii trebuie să-și găsească cele mai sigure rute și să aclimatizeze la stilul de viață velo. Autoritățile locale au lansat însă programul Testcyklisterna, prin care le oferă oamenilor biciclete gratuite timp de șase luni cu condiția să nu conducă mașini trei zile din săptămână și le asigură consiliere pentru a îndepărta blocajele mentale din calea folosirii bicicletei pe termen lung. 

În aprilie, scrie takepart.com, în cadrul programului au fost selectați 35 de oameni cu background-uri diferite (studenți, afaceriști navetiști, persoane în vârstă și părinți cu copii foarte mici) care, până în octombrie, vor învăța să fie cicliști. “În unele cazuri, poate fi greu să folosești bicicleta pentru a face cumpărături, a-ți duce copiii la grădiniță și apoi pentru a merge la serviciu dimineața”, spune Rickard Waern, unul dintre coordonatorii programului, pentru FastCoExist. “Și deși e adevărat în unele cazuri, poate fi mai degrabă doar un obstacol mental decât unul adevărat. Majoritatea oamenilor pot, dacă au bicicleta potrivită și fac multă planificare, să ducă la bun sfârșit toate aceste activități, ba chiar mai multe.”

Grupul de sprijin din cadrul programului îi ajută pe începători să-și aleagă bicicleta potrivită, iar un trainer le oferă apoi îndrumare și sprijin individual timp de șase luni. Trainerul îi ajută pe viitorii bicicliști să conștientizeze toate detaliile care îl copleșesc mental când vine vorba de mersul cu bicicleta. “Deși nu putem spune că am analizat cât de mult durează până când o persoană renunță la vechile obiceiuri și dobândește unele noi”, mai spune Waern, “șase luni ni s-a părut perioada minimă de timp în care se poate crea un impact de durată, în care se pot genera îndeajuns de multe experiențe utile, exemple pozitive și informații pe care noi să le analizăm și să le răspândim.” Aflați mai multe detalii pe Fastcoexist.

 

Puteți citi și:

În Boston, închirierea bicicletei poate fi prescrisă de către medici

Madridul lansează primul său program de închiriere de biciclete electrice

130 de voluntari lucrează pentru 100 de kilometri verzi

Cu bicicleta, din România în Indonezia. Călătoria artistică a Alinei


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger