Un oraş din SUA este alimentat în întregime cu energie regenerabilă

0

Oraşul Burlington, din Vermont, SUA, funcţionează în totalitate pe energie regenerabilă, în cea mai mare parte a timpului, scrie site-ul Inhabitat. Oraşul cu 42.000 de locuitori şi-a stabilit acest scop în urmă cu zece ani şi se pare că a perseverat înspre îndeplinirea lui.

 

 

Resursele pe care se bazează acum oraşul sunt hidroenergia, energia eoliană şi cea pe bază de biomasă (care foloseşte resturile din industria locală a prelucrării lemnului). Singurele momente în care oraşul nu se poate baza în totalitate pe energia verde sunt cele în care nu bate vântul suficient de tare. Statul Vermont şi-a propus, la rândul său, să se bazeze în proporţie de 90% pe resurse regenerabile până în anul 2050, în materie de electricitate, încălzire, dar şi transport. Pentru Burlington, tranziţia a început în anul 2004, când calculele au demonstrat că locuitorii oraşului nu vor plăti mai mult pentru energie dacă aceasta va proveni din resurse regenerabile.

Însă există şi voci care spun că oraşul, totuşi, nu se bazează exclusiv pe resurse regenerabile şi că nu ar fi corect să îşi asume această etichetă, deoarece încă este nevoit să cumpere combustibil fosil când resursele regenerabile nu fac faţă cererii. Dar, când acestea sunt la capacitate maximă, oraşul produce mai multă energie verde decât are nevoie şi o vinde reţelei naţionale; astfel, per ansamblu, vinde mai multă energie verde decât cumpără combustibil fosil. Aşadar, în ciuda criticilor, ceea ce a realizat oraşul este remarcabil; rămâne de văzut dacă şi statul din care face parte îşi va atinge ţelul propus.

Mai multe detalii: ENN

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Oraşul polonez Kisielice se bazează exclusiv pe energie regenerabilă

Un sat german produce de cinci ori mai multă energie verde decât are nevoie

Helsinki devine un oraş tot mai prietenos cu mediul înconjurător

O clădire din Sydney îşi va recicla hârtia în energie

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger