Un oraș din Australia se gândește să-i omoare pe câinii care latră prea tare

0

Consiliul local din Adelaide a propus o lege prin care încearcă eutanasierea câinilor zgomotoși culeși de pe stradă care nu sunt recuperați de stăpânii lor, inițiativă care i-a revoltat pe apărătorii drepturilor animalelor și pe proprietarii de câini. În prezent, autoritățile din orașul australian au voie doar să-i amendeze pe stăpânii care nu reușesc să înăbușe lătratul patrupedelor și să le rețină pe animalele „periculoase” – o limitară care ar urma să fie desființată prin noua lege.

Proiectul de lege prevede amenzi mai aspre pentru proprietarii de câini cu probleme și dreptul autorităților de a sălta de pe stradă câinii care latră prea tare, în absența stăpânilor. Odată ajunse într-un adăpost, patrupedele canine vor fi omorâte dacă nu vine nimeni să le revendice. Asociațiile civile din Adelaide spun că măsura este nedreaptă față de oamenii care nu au posibilitatea de a ține în frâu lătratul câinilor sau pe cea de a-i recupera dintr-un adăpost, în special persoanele în vârstă sau cele cu venituri precare.

Iubitorii de animale și proprietarii de patrupede văd în această măsură o devalorizare a vieții câinilor, care sunt adesea folosiți pentru a-și alerta stăpânii de pericolul hoților. Pe de altă parte, iubitorii liniștii sunt de părere că proprietarii de câini trebuie să-și asume responsabilitatea pentru comportamentul animalelor pe care le dețin, chiar dacă acesta nu este agresiv prin natura sa.

Sursa: Tree Hugger

Foto: Reuters

Citiți și:

VIDEO. Un căţel eutanasiat s-a întors la viaţă

“Lagăre de concentrare” pentru câinii vagabonzi?

10.000 de câini vagabonzi aşteaptă să fie împuşcaţi

Exterminarea maidanezilor, o soluţie falsă

Cum să scapi definitiv de câinii maidanezi cu 5 lei pe lună. Rețeta de succes pentru controlul câinilor vagabonzi: padocurile de cartier

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger