Un om fără picioare a escaladat în mâini munţii Kilimanjaro

0

Un bărbat de 31 de ani căruia i-au fost amputate ambele picioare la vârsta de cinci ani, a urcat în doar şapte zile, târându-se în mâni, vârful Uhuru, înalt de 5 895 de metri, din munţii Kilimanjaro. Spencer West, din Toronto, Canada, se antrenase un an pentru această expediţie, care a început pe 12 iunie şi s-a sfârşit marţi, 19 iunie.

 

 

West s-a născut cu ageneză sacrală, o afecţiune genetică din cauza căreia partea inferioară a coloanei sale vertebrale s-a dezvoltat anormal, iar picioarele i-au rămas permanent încrucişate. Medicii i le-au amputat de la genunchi în jos la vârsta de trei ani, apoi, după doi ani, până sub pelvis, spunându-i că nu va mai fi niciodată un membru funcţional al societăţii.

Spencer West a sfidat acest verdict. Însoţit de o echipă de 50 de oameni, canadianul a pornit într-o expediţie pe care doar 50% dintre oamenii care o încep o şi duc la bun sfârşit; în jur de 10 alpinişti mor în fiecare an pe muntele Kilimanjaro şi circa 1 000 sunt evacuaţi. West a parcurs 20% din traseu în scaunul cu rotile, apoi s-a târât în mâinile înmănuşate tot restul ascensiunii, într-o combinaţie de “sânge, transpiraţie, lacrimi şi, hai s-o recunoaştem, vomă”. “Degetele însângerate şi băşicile au meritat”. Aflaţi mai multe pe Medical Daily.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger