Un om al străzii a găsit în gunoi un copil, pe care l-a “adoptat”

0

Deşi e greu de imaginat cum cineva poate ajunge să-şi arunce nou-născutul la gunoi, ştirile arată adesea că, în mai toate colţurile lumii, părinţii iresponsabili apelează la aceste gesturi atroce. În urmă cu şapte ani, un bărbat fără adăpost din China a schimbat radical destinul unei fetiţe pe care a găsit-o când scormonea în tomberoane. Bărbatul, care are acum 50 de ani, a crescut-o de unul singur pe micuţa Yanyan, alături de care locuieşte acum sub un pod din oraşul Nanchang.

 

homeless-daughter-550x367

 

“Bănuiesc că e unul dintre copiii născuţi într-o familie care nu şi-a dorit o fetiţă,” arată Xiong Jianguo, făcând referire la o practică destul de frecventă în China, unde, pe fondul politicii demografice a copilului unic, mulţi părinţi preferă să aibă fii, care sunt mai puternici şi consideraţi mai valoroşi în gospodărie. Astfel, una dintre urmările acestei situaţii este numărul destul de mare de fetiţe nou-născute abandonate sau aruncate pur şi simplu. Anul trecut, de altfel, ştirea găsirii unei fetiţe într-o ţeavă de scurgere dintr-o toaletă publică a făcut înconjurul lumii şi, deşi mama susţine că fiica ei a ajuns acolo dintr-un accident, opinia publică a dezbătut intens actele de cruzime determinate de politica de planning familial practicată în China.

Xiong Jianguo a găsit-o pe micuţă în timp ce scormonea prin gunoaie, în căutarea unor sticle de plastic pe care să le poată duce la centrele de colectare. Aşa a găsit o cutie pe care scria “Născută la 15 octombrie 200.” Bărbatul a dus-o acasă pe fetiţă, într-o mică încăpere unde locuia pe atunci alături de soţia sa. Chiar dacă, pentru Xiong, viaţa nu e deloc uşoară, acesta a decis s-o păstreze pe fetiţa numită Yanyan. “Indiferent cât îmi e de greu, am de gând să fac tot posibilul petru a o creşte până la vârsta când se va putea întreţine singură. Nu cred că ar avea o viaţă bună într-un orfelinat,” spune bărbatul.

Între timp însă, Xiong a rămas fără acoperiş deasupra capului, după ce casa i-a fost demolată, iar soţia l-a părăsit. Acum e îngrijorat că, pentru a o trimite pe fetiţă la şcoală, are nevoie de o adresă permanentă. Cum cei doi locuiesc sub un pod, şansele ca micuţa să fie primită în sistemul de educaţie sunt mici. Astfel, tatăl “adoptiv” o ajută pe Yanyan să înveţe să scrie şi să citească, deşi la rândul său este aproape analfabet. Fetiţa învaţă însă repede şi, cu ajutorul vecinilor de sub pod, poate acum să recite poezii şi să spună poveşti întregi.

Sursa: Oddity Central

Puteţi citi şi:

Copiii abandonaţi există cu adevărat

Când orfelinatul devine familie adoptivă

Un tânăr adoptat dintr-un orfelinat românesc face un documentar despre drama actuală a copiilor instituţionalizaţi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger