Un om al străzii a câştigat 500.000 de dolari la loterie

0

Michael Engfors, un bărbat în vârstă de 60 de ani din Aspen, Colorado, a petrecut şase ani pe stradă după ce s-a înfruntat cu alcoolismul, cu pierderea afacerii şi a soţiei, scrie USA Today. Norocul său s-a schimbat însă vinerea trecută, când a răzuit un bilet de loterie în valoare de 500.000 de dolari, bani de care se va folosi, la început, pentru a o căuta pe fiica sa.

FOTO: Jeremy Kowalis/Aspen Homeless Shelter

“E o poveste atât de minunată şi a inspirat atât de multă lume, pentru că dintre toţi oamenii, mai ales din Aspen, Colorado, care ar fi putut câştiga jumătate de milion de dolari, acest lucru nu i se putea întâmpla unei persoane mai potrivite decât cuiva care chiar foloseşte adăpostul pentru oamenii străzii”, a spus Jeremy Kowalis, de la adăpostul pe care îl frecventa Michael Engfors. “Nu cred că el cheltuia în fiecare zi 10 dolari pe bilete de loterie. Dar a făcut-o în ziua aceea şi a dat roade”.

Şansele ca cineva să câştige premiul cel mare la loteria “Eternal Splendor” din Colorado sunt de 1 la 840.000. După ce a verificat dacă a câştigat cu adevărat 500.000 de dolari, bărbatul s-a dus la biserica catolică Sfânta Maria din oraş, unde a petrecut un ultim weekend de dormit pe podea, apoi a împărtăşit vestea cea bună cu un grup restrâns de oameni.

“L-am întrebat ce are de gând să facă şi a spus că vrea să-şi cumpere nişte schiuri şi că îşi doreşte mult să reia legătura cu fiica lui, pe care n-a mai văzut-o de 20 de ani”, a mai spus Kowalis. “E interesat să afle cum poate ajunge la ea, acum că are ceva mai multe resurse la dispoziţie să facă asta”. Engfors are de gând să-şi cumpere un bilet de avion pentru a-şi vizita fata, oriunde s-ar afla.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger