Un om a luminat un sat

4

51 de oameni trăiau în 14 gospodării fără curent electric. În Gara de Nord, Iulian Angheluță vindea tricouri și sacoșe de pânză cu mesajul “Lumină pentru Ursici”. Din banii strânși, urma să cumpere panouri solare pentru cei 51 de săteni.

 

 

de Mădălina Oprișan (AlTreileaSector.ro)

 

Pe Iulian Angheluță l-am cunoscut anul acesta pe Peronul 14 al Gării de Nord, în iunie, la Train Delivery. La “standul” lui erau căsuțe din carton negru luminate de candele improvizate din becuri. Le spunea tuturor că oamenii din Ursici, un sat de munte din comuna Boșorod, județul Hunedoara, au nevoie de lumină. Lui Iulian i-a rămas gândul la oamenii din Ursici după ce a ajuns în satul lor, într-o iarnă, in 2008.

S-a tot gândit cum ar putea să-i ajute pe oameni, dincolo de mâncarea și hainele pe care le ducea din când în când. Anul trecut, s-a hotărât să-i ajute pe cei din Ursici și să le aducă lumină în sat. A început să se gândească la o campanie de strângere de fonduri, cu ajutorul ONG-ului pe care l-a înființat alături de doi prieteni, Free Miorița. Au făcut logo-ul, s-au gândit la mesaj și Iulian a plătit din banii lui realizarea primelor materiale promoționale (tricouri, sacoșe de pânză, creioane și stickere).

 

 

Iulian a început să scrie e-mailuri la companii și să ceară sponsorizări. Toată lumea spunea că bugetele pentru responsabilitate socială s-au terminat. A participat la evenimente în oras și a spus tututor că oamenii din Ursici au nevoie de ajutor. Vestea a ajuns și la urechile bloggerului Manafu care și-a donat spaţiul publicitar de pe blog pentru cauza proiectului. În scurt timp, banca Unicredit a donat banii pentru toate cele 14 panouri solare. Câte 500 de euro pentru fiecare.

“Dacă îți pui ceva în cap, reușești fără nicio problemă și reusești dincolo de instituții sau autorități”, spune Iulian. Nici când le-a spus sătenilor că vine să instaleze panourile solare, aceștia nu l-au crezut. Proiectul de iluminare a satului Ursici e vechi de 30 de ani și multe personalități, politicieni și jurnaliști le-au promis oamenilor că le vor aduce lumină-n sat. În final, cel care a reuşit a fost Iulian, un tânăr de 38 de ani care lucrează într-o agenție de publicitate.

 

 

Acest material a fost preluat de pe site-ul AlTreileaSector.ro.


4 comentarii

 1. Cred si sper ca acei sateni, cand vine vorba de voturi, raman in casele lor fiind satui de minciunile electorale vesnice ale “alesilor” care baga poporul in seama odata la 4 ani…respect pentru acest domn.

 2. “Dacă îți pui ceva în cap, reușești fără nicio problemă și reusești dincolo de instituții sau autorități” = “buturuga mica rastoarna carul mare” ____ chek.

  Lvl 1 Complit…..

  <<<>>>

  Mision 2. Breafing …………

  Find a new idea!!! ………………….. your turn.

 3. Hai sa fim serios, este vorba de 500 Euro = 2000 RON pt un panou solar pt o casa. Chiar nici o familia nu a putut aduna acesti bani in, nu zic 5, nici 10, dar 20 de ani???? Vad ca sunt instalate pe case noi, care costa mult mai mult de 500 de euro!!!

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger