Un oligarh rus a renunţat la bogăţie, pentru a trăi ca un ţăran obişnuit

0

La 24 de ani, German Sterlingov a fondat o companie care, odată extinsă până la Londra şi New York, l-a transformat într-unul din cei mai bogaţi oameni ai Rusiei. După 15 ani în care s-a bucurat de celebritate şi bogăţie, Sterlingov a ales însă alt drum: spre pădure. Acolo trăieşte alături de familia sa la fel ca oamenii simpli de la ţară.

 

German-Sterligov-550x352

 

În anii 90, bărbatul a devenit primul milionar pe căi legale din Rusia, de la Revoluţia din 1917. Avea 2.500 de angajaţi, birouri în marile oraşe ale lumii şi un viitor prosper înainte. La mijlocul anilor 2000, Sterlingov i-a surprins pe toţi cunoscuţii săi, anunţându-şi candidatura la preşedinţia Rusiei. Demersul său n-a fost unul prea reuşit, atâta vreme cât la scurtă vreme după ce acest anunţ, a fost trimis la închisoare. În cele din urmă, a ajuns îngropat în datorii după o lungă şi costisitoare campanie electorală. Pentru a-şi plăti datoriile, şi-a vândut vila din cel mai luxos cartier al Moscovei.

De aici, la următoarea mişcare, care se va dovedi revoluţionară pentru viaţa fostului oligarh, n-a fost decât un pas: Sterlingov a decis să renunţe la toate bunurile sale. Aşa că şi-a vândut penthouse-ul din New York, birourile de pe Wall Street şi din Central London, casa de vacanţă din Geneva, castelul din Burgundia şi sediul central al companiei sale din Moscova. De asemenea, a renunţat la acţiunile sale în valoare de sute de milioane de euro şi a rugat-o şi pe soţia lui, Alyona, să renunţe la bijuteriile ei scumpe şi la hainele costisitoare.

 

German-Sterligov3-550x409

 

Împreună, cei doi au plecat alături de copiii lor în pădure, unde au locuit în primă instanţă într-un cort. Fără prea mulţi bani, familia Sterlingov şi-a construit o căbănuţă de lemn, fără electricitate, unde, la scurtă vreme după mutare, Alyona a dat naştere celui de-al cincilea copil. Astăzi, fostul oligarh şi soţia lui îşi amintesc de trecutul lor opulent ca de viaţa unor “păsări în colivie.” “Să fii super-bogat e un fel de sclavie din care acum, din fericire, ne-am eiberat,” spune Sterlingov. “Nici de-acum într-un milion de ani n-aş mai vrea să fiu afacerist, împăunat cu toate medaliile sclipitoare, prosteşti ale succesului – casele din Rublyovka, yachturile fiţoase, Bentley-urile. Sunt fericit că mi-am găsit pacea la ţară, alături de familia mea, de oile me,” arată fostul milionar.

Familia Sterlingov îşi aminteşte încă teama constantă în care trăiau pe vremea în care German era un afacerist de top: pericolul răpirilor sau al crimelor la comandă pândea la fiecare colţ. Cei doi soţi şi-au schimbat adresa de 23 de ori, pentru a scăpa de ameninţări. Bărbatul şi-a făcut apariţia la petreceri însoţit chiar de alte femei, pentru a-şi proteja familia. Nici în casa lor de la ţară s-ar părea că nu au scăpat complet de fantomele trecutului: cabana lor de lemn a fost incendiată, iar câinele lor a fost otrăvit.

 

 

Cu toate acestea, Sterlingov, soţia şi fiii lui se bucură de stilul de viaţă simplu şi de liniştea traiului departe de oraş, de ucigaşi plătiţi şi de contracte cu multe zerouri. “Aici sunt liber. Nu depind de nimeni şi suntem complet autosuficienţi,” spune fostul afacerist, care locuieşte cu familia lui în două case modeste. Una dintre ele este pentru iarnă, unde cresc păsări, capre şi vaci, iar cealaltă e folosită în timpul verii, fiind mai aproape de păşunile pentru oi. Cele două case au acces la electricitate, însă Sterlingovii nu deţin nici televizor, nici computer. Copiii nu merg la şcoală, ci beneficiază de dascăli care, după sistemul vechi, vin le predau acasă istorie, matematică, limba rusă şi lupta corp la corp. În timpul liber, cultivă legume, mulg vacile şi cioplesc taburete în stil tradiţional, care se vând cu circa 200 de dolari bucata. În general, fostul oligarh vinde cam un scaun pe săptămână, ceea ce le asigură hrana, hainele şi costul pentru educaţie.

Sursa: Oddity Central

Puteţi citi şi:

 Un tânăr rus trăieşte de câteva luni ca un ţăran din Evul Mediu


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger