Un nou traseu spectaculos deschis călătorilor în Ţara de Foc

0

Specialiştii în conservarea mediului vor deschide publicului călător o nouă rută, de 34 de kilometri lungime, în Ţara de Foc (Chile), care abia aşteaptă să fie explorată. Ruta va conecta înălţimile fascinante ale zonei cu regiunea de coastă, în interiorul parcului naţional natural Karukinka.

 

 

Parcul natural Karukinka din Chile se întinde pe o suprafaţă de aproape 300.000 de hectare şi este, în fapt, o insulă protejată şi administrată de către societatea Wildlife Conservation Society (WCS). Traseul care se va inaugura în acest an va fi gata în decembrie şi este rezultatul dorinţei administratorilor parcului de a-l transforma într-o zonă mult mai deschisă şi prietenoasă ecoturismului. „Prin deschiderea acestui traseu, WCS pune în practică dorinţa statului Chile de a creşte numărul de vizitatori interesaţi de natură, de viaţă sălbatică şi conservare în regiunea Magallanes, una dintre cele mai importante trei zone turistice de interes naţional ale ţării”, a declarat Bárbara Saavedra, director al programului WCS Chile Director şi preşedinte al Societăţii Ecologice din Chile.

În perioada 12 – 18 aprilie, WCS organizează o expediţie în parcul Karukinka, zona fiind cunoscută nu doar pentru peisajele spectaculoase, ci şi pentru coloniile de pinguini, lei de mare şi păsări marine. „Acest parc are cele mai sudice păduri naturale vechi din lume şi o viaţă sălbatică absolut fascinantă. Condori de Anzi, lei de mare, lame, delfini, păsări marine, vulpi, diverse specii rare, toate se regăsesc aici. Este un spaţiu ideal pentru mersul cu bicicleta prin natură, pentru drumeţii pe jos, pe trasee bine stabilite, pentru aventuri cu caiacul sau pentru pescuit”, mai arată un comunicat al WCS. Insula pe care se află parcul este în proprietatea WCS din anul 2004. Din decembrie, noul traseu va fi la dispoziţia turiştilor, care se vor putea bucura de imagini spectaculoase şi de cunoaşterea unei noi părţi a acestui ţinut îndepărtat şi extrem de bogat ca biodiversitate.

 

 

Sursa: Mongabay News

Foto: Valea La Paciencia din parcul Karukinka / Wildlife Conservation Society


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger