Un nou protest al evacuaţilor, în faţa Primăriei Sectorului 3

0

Evacuații din Sectorul 3 își cer drepturile! Ne adunăm pentru un protest la Primăria Sectorului pentru că doar împreună ne putem face auziți! Evacuați și alte persoane ale căror drepturi locative sunt afectate, uniți în Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire, chemăm la protest pe oricine e solidar cu cauza noastră: vrem locuințe nu umilințe!

 

 

de Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire

 

Nerespectarea legii, birocrația excesivă și ignorarea îndatoririlor față de cetățeni aruncă în stradă sute de familii anual. Pierderea unui acoperiș deasupra capului pune adeseori în pericol locul de muncă, școlarizarea copiilor, documentele de identitate, dreptul la asigurare de sănătate etc. Oamenii sunt umiliți și vulnerabilizati și prin tratamentul pe care îl suportă din partea administrației.

Evacuările abuzive și trimiterea în stradă a chiriașilor, tragedia destrămării comunităților și familiilor au consecințe directe asupra sănătății fizice și psihice a oamenilor. Acestea nu sunt evenimente izolate, ci parte a unui fenomen larg reprezentând consecințele implementării defectuoase a legii retrocedărilor, ale nerespectării legilor ce țin de protecția chiriașilor, a corupției administrative și a mafiei imobiliare.

Doar legând aceste cazuri unele de altele ne putem da seama cât de amplă și gravă e situația. Și doar împreună începem să le rezistăm cu adevărat! Vă chemăm să va alăturați pentru că la un loc suntem mai vizibili, mai greu de descurajat și umilit.

Revendicările noastre în față Primăriei Sectorului 3 sunt:

– Asumarea unui angajament permanent de prevenire a ajungerii în stradă a chiriașilor din casele naționalizate, prin asigurarea relocării acestora în locuințe corespunzătoare cel târziu în ziua evacuării, în conformitate cu Art.5 din Legea 112/1995.

– Soluționarea de către Consiliul Local a cererilor de locuințe din partea evacuaților în termen de 1 an de la data depunerii, în conformitate cu art.15 din OUG nr. 40/1999.

– Publicarea numărului actualizat de cereri de locuințe nesoluționate ale persoanelor evacuate din casele naționalizate.

– Estimarea numărului de persoane ce vor fi evacuate în 2014, pornind de la dispozițiile de retrocedare emise de primarul general.

– Trecerea în fondul locativ destinat chiriașilor evacuați a caselor și apartamentelor nefolosite permanent, aflate în proprietatea Primăriei Sectorului 3.

– Respectarea legii ANL, care prevede alocarea de fonduri inclusiv pentru locuințe sociale.

– Soluționarea cazurilor persoanelor ce locuiesc fără baze legale.

Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire (FCDL) este o platformă activistă ce are că misiune afirmarea și apărarea drepturilor locative în față abuzurilor. FCDL este inițiat de persoane evacuate și amenințate cu evacuarea din București și cuprinde, pe lângă acestea, rude, prieteni, activiști, artiști și ong-iști.

 

Citiţi şi:

Protestul evacuaților din București: “Noi v-am votat, voi ne-ați alungat”

Se pregătește Revoluția Evacuaților

Lansarea Frontului pentru Dreptul la Locuire

Antropolog în Rahova-Uranus: “Cu cât oamenii din cartier trăiesc mai în suspans, cu atât se emancipează”

Parada femeilor evacuate. Când societatea civilă aruncă mănuşa politicienilor

Primăvara evacuaţilor

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger