Un nou joc american: Trecători care-și iau pumni pe stradă fără motiv

2

Knockout Game e unul din noile trenduri apărute în rândul tinerilor americani, inspirat parcă de celebrul videogame Grand Theft Auto. Un grup de adolescenți se adună și încep să împartă pumni, aleatoriu, trecătorilor de pe stradă, scopul lor fiind să-i doboare dintr-o singură lovitură, scrie Oddity Central. Incidente iscate de acest joc au fost raportate în mai multe colțuri ale Statelor Unite, cu precădere în zona metroului din New York și în Washington. Potrivit relatărilor media, persoanele în vârstă și femeile cu copii nu sunt excluse ca victime de practicanții jocului.

 

 

Unii reporteri cred că oamenii care și-o iau sunt aleși cu un motiv; aproape toți au pielea albă, sunt asiatici, evrei, homosexuali și, câteodată, vegani. Un adolescent spunea pentru CBS luna aceasta: “Pur și simplu îi dobori. Îi ataci cu o singură lovitură și le iei bunurile.” Dacă unii practicanți mărturisesc că joacă Knockout Game doar pentru amuzament, alții vor să-și testeze forța pentru a ajunge tipi duri. Una dintre cele mai recente victime este o femeie din Washington care se plimba cu bicicleta pe stradă, când un adolescent i-a tăiat calea și altul a tăbărât pe ea și i-a dat un pumn în față cu forță brută, strigând “Wapow!”.

 

 

Site-ul independent de știri WND a raportat în SUA sute de incidente marca Knockout Game în ultimii doi ani. Ele existau și înainte, însă abia acum au fost asociate de forțele de ordine cu jocul în cauză. Un joc care se poate dovedi și letal. În septembrie, de exemplu, un bărbat de 46 de ani a fost găsit mort, cu gâtul rupt și cu capul înțepenit în grilajul unui gard. Altul, un imigrant vietnamez în vârstă de 72 de ani, a murit tot din cauza jocului, în aprilie 2011; a fost atacat în timp ce se întorcea acasă de la magazin. Pentru această din urmă crimă, un tânăr de 20 de ani a primit 55 de ani de închisoare. Aflați mai multe pe Oddity Central.

 


2 comentarii

    • Ca să ne ascundem după cuvinte. Dacă ei îţi spun că e joc, atunci îl dăm mai departe ca fiind un joc. Cosmetizăm şi diluăm astfel conceptul de infracţiune.
      E la fel cum noi numim democraţie reprezentativă un sistem politic opresiv şi oligarhic, păcălindu-ne astfel că ne reprezintă… pentru simplul motiv că conţine acel cuvânt. Sau la fel cum în constituţie statul “se obligă” să apere proprietatea privată. Bineînţeles că statul e plin de procese pierdute la CEDO semn clar că nu s-a obligat… dar ne păcălim că se obligă, pentru că avem acest cuvânt în constituţie. Sau… la fel cum expresia “Guvernum îşi aumă răspunderea” … de ce continuă să o numească răspundere, atâta timp cât nu a răspuns nimeni de 20 de ani?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger