Un nou contraceptiv pentru bărbaţi, 100% eficient

0

O echipă de cercetători indieni a creat o nouă metodă contraceptivă pentru bărbaţi, a cărei eficienţă a fost testată cu brio în laborator, urmând ca produsul să intre foarte curând pe piaţa americană. RISUG este o injecţie al cărei efect durează 10 ani şi care poate fi anulat printr-o altă injecţie.

RISUG (Inhibarea Reversibilă a Spermei sub Strictă Supraveghere) este foarte asemănător vasectomiei, cu marea diferenţă că efectele sunt uşor reversibile. Cercetătorii au obţinut acest efect prin injectarea unui gel în vas deferens, nu prin secţionarea acestuia, aşa cum se întâmplă în cazul vasectomiei, acest gel având proprietatea de a neutraliza sperma. Dacă bărbatul doreşte să redevină fertil, acestuia i se va face o nouă injecţie, care elimină gelul. Cercetătorii indieni spun că aceasta este o metodă ideală pentru bărbaţii care nu mai doresc la un moment dat să aibă copii, dar care îşi rezervă dreptul de a se răzgândi, însă şi pentru tinerii care vor mai întâi să parcurgă un anumit traseu social înainte de a avea copii.

Această metodă de contracepţie este deja testată în India de foarte multă vreme, primii pacienţi folosind-o deja de peste 15 ani. În acest moment, se realizează studii în urma cărora vor fi aleşi subiecţi eligibili pentru testele finale, urmând ca în 2012-2013 acest produs să intre pe piaţa largă indiană. Anul trecut, o fundaţie americană a obţinut drepturile de a studia RISUG în Statele Unite, pentru a dezvolta o formulă adaptată pentru întreaga lume. Această injecţie, cunoscută în varianta americană ca Vasalgel, ar urma să fie o alternativă de masă la vasectomie până cel târziu în 2015.

Sursa: Psfk.com

Foto: Newmalecontraception.org


Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger