Un nou concept pentru camping

0

Pentru momentele când vreţi să evadaţi din viaţa zilnică ori să fugiţi într-o vacanţă departe de lume, s-a inventat Leav. Un concept de camping bazat pe energie solară, arhitectură originală şi dorinţa de confort fără a afecta natura.

 

 

Inventatorul Leav, Benjamin Charles, are 27 de ani şi a urmat cursuri de design industrial în Franţa. El a creat acest spaţiu tip consolă pentru a veni în întâmpinarea nevoilor industriei campingului şi celor care preferă această metodă ca vacanţă sau relaxare de weekend. Mai concret, tânărul a vrut să îi ajute pe cei care merg în camping şi se trezesc fără niciun fel de sursă de lumină, cu excepţia focului de tabără sau câte o lanternă.

 

Creaţia lui Charles se bazează, pentru lumină, pe energia solară, captată fotovoltaic; consola are şi panouri termale încorporate pentru a aduce apă caldă în bucătărie şi baie, căci acest cort futurist are ambele dotări. În spatele cortului, pentru mai multă intimitate, sunt toaletele minune ale ingineriei sanitare, numite toalete uscate, care folosesc foarte puţină apă sau deloc şi, totuşi, nu miros. Leav a fost conceput în 2008 şi propune o vacanţă total sustenabilă pentru cei implicaţi în ea şi care nu va dăuna ecosistemului vizitat.

 

 

Sursa: TreeHugger

Foto: Coroflot


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger