Un muncitor de pe platforma BP a identificat o scurgere in sistemul de siguranta inainte de dezastrul din Golful Mexicului

0

Un angajat de pe platforma petroliera Deepwater Horizon, care s-a scufundat in aprilie in Golful Mexicului, spune pentru BBC ca a identificat o scurgere in sistemul de siguranta al platformei cu cateva saptamani inainte de explozie. Problema n-ar fi fost remediata la momentul respectiv, dispozitivul defectuos fiind oprit si inlocuit cu altul.

BP spune ca Transocean era responsabila pentru operarea si intretinerea piesei de echipament cu pricina, scrie BBC, iar Transocean spune ca a testat cu succes dispozitivul inainte de accident. Pe 20 aprilie, cand platforma Deepwater Horizon a explodat si a ucis 11 oameni, sistemul de prevenire a exploziilor, cea mai importanta parte a sistemului de securitate, a cedat. Tyrone Benton, unul dintre muncitorii de pe platforma, spune ca a descoperit o scurgere in cadrul acestui sistem si ca nu stie daca dispozitivul defectuos a fost repornit inainte de explozie.

Muncitorul mai spune ca supervizorul sau a trimis un e-mail atat catre BP, cat si catre Transocean in legatura cu aceasta problema in momentul in care aceasta a fost depistata. Pentru a remedia problema, BP trebuia sa opreasca temporar forajul, iar reparatiile ar fi costat-o 500.000 de dolari. Un democrat din Congresul SUA, Henry Waxman, care supravegheaza investigatiile asupra dezastrului din Golful Mexicului, a acuzat British Petroleum pentru ca a gasit “scurtaturi” de siguranta pentru a economisi bani.

Foto: Reuters

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger