Un motan aduce daruri la mormântul stăpânului său

2

La un an după moartea stăpânului său, un motan din Italia continuă să ducă, aproape zilnic, daruri simbolice la mormântul acestuia. Povestea felinei care pune pe mormânt crenguțe, frunze, scobitori sau pahare de plastic i-a impresionat pe locuitorii satului Montagnana, din apropierea orașului Florența.

 

”Uneori merge cu mine, dar alteori merge singur,” povestește Ada Iozzeli, văduva lui Renzo, citată de AFP. Toldo, motanul alb-cenușiu în vârstă de trei ani, a urmat cortegiul funerar care a mers la cimitir anul trecut, iar de atunci face acest drum aproape zilnic. De regulă, câinii sunt cei care manifestă un astfel de comportament, însă Toldo contrazice clișeele despre apucăturile animale. Din câte aflăm de la soția fostului său stăpân, motanul l-a iubit foarte mult pe Renzo, lucru care îl determină să ducă daruri simbolice la mormânt, chiar și pe vreme foarte rece. În ultima vreme însă, din cauza frigului, Toldo s-a îmbolnăvit de bronșită și a luat o pauză de la drumurile sale ”ritualice.”

Sursa: AFP

Foto: Huffington Post


2 comentarii

  1. Pingback: După moartea stăpânei, un câine revine zilnic la biserica unde mergea acesta | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger