Un mogul chinez oferă hrană de 1 milion de dolari americanilor săraci

0

Un multimilionar excentric, Chen Guangbiao, magnat în industria reciclării cunoscut pentru acţiuni de advocay neobişnuite, a vrut să le arate americanilor cât de generoşi pot fi chinezii, scrie Huffington Post. Aşa că a cumpărat o reclamă de jumătate de pagină în The Wall Street Journal şi una de o pagină în The New York Times prin care i-a invitat la masă, pe 25 iunie, pe săracii din New York.

 

 

Numărul maxim de invitaţi care vor putea participa la masă va fi de 1.000 de persoane, evenimentul urmând să-l coste pe Guangbiao cel puţin 1 milion de dolari. Pe lângă masa gratuită, oamenii care vor mânca într-un restaurant de pe malul lacului vor primi şi câte 300 de dolari, bani pe care sunt îndemnaţi să-i folosească în calificarea pentru un job.

“Vreau să răspândesc mesajul în SUA că există filantropi buni în China, că nu toţi cheltuiesc nebuneşte pe articole de lux”, a spus magnatul pentru South China Morning Post. Astfel de acţiuni l-au ajutat pe Guangbiao să-şi facă un nume şi să-i determine pe chinezi să discute subiecte sensibile. În ianuarie, de exemplu, activistul a împărţit doze cu aer curat pe străzile din Beijing pentru a atrage atenţia asupra problemei poulării. “Dacă nu vom acţiona în următorii 10 ani”, spunea el pentru The Guardian, urmaşii noştri vor fi nevoiţi să care cu ei tuburi cu oxigen şi să poarte tot timpul măşti.”

 

Puteţi citi şi:

Un bărbat și-a montat în fața casei un frigider, pentru donații de alimente către nevoiași

VIDEO În 12 ani, un bucătar a oferit 1,5 milioane de porţii de mâncare persoanelor fără adăpost

O masă pentru oamenii invizibili


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger