Un ministru malaezian spune ca Dumnezeu a creat maimutele pentru experimente stiintifice

10

Seful guvernului local din Malacca, Malaezia, Mohamad Ali Rustam, sustine planurile de inaltare a unui laborator pentru testarea unor medicamente pe animale, argumentand ca Dumnezeu a creat maimutele si sobolanii pentru a fi cobai in cadrul unor experimente in beneficiul oamenilor.

Construirea laboratorului a fost deja aprobata, potrivit lui Rustam, care sustine ca testele pe animale sunt absolut necesare pentru fabricarea medicamentelor. „Nu putem face teste pe oameni”, a spus el, citat de The Guardian. „Dumnezeu a creat maimutele, iar unele dintre ele trebuie sa fie supuse testelor”. Planul de inaltare a acestui laborator in Malacca de catre firma indiana Vivo BioTech a starnit protestul activistilor, ingrijorati ca necuvantatoarele supuse testelor ar putea fi abuzate din moment ce Malezia nu are reglementari clare privind drepturile animalelor.

Drept raspuns, Mohamad Ali Rustam a spus ca agentiile malaeziene, cum ar fi cea pentru protectia florei si faunei, ar putea monitoriza starea animalelor si s-ar putea asigura ca sunt urmate procedurile adecvate. El a mai tinut sa precizeze ca actul de a manca animale poate fi vazut la randul sau ca o forma de cruzime si totusi este larg acceptat.

Vivo BioTech a semnat un contract de peste 100 de milioane de euro pentru inaltarea unui centru de biotehnologie in Malacca, care include si controversatul laborator in care diverse medicamente ar urma sa fie testate pe animale. Partenerii sai sunt compania guvernamentala Melaka Biotech Holdings si firma locala Vanguard Creative Technologies.

Societatea pentru Prevenirea Cruzimii fata de Animale (SPCA) din Malezia a criticat afirmatiile lui Rustam, spunand ca nu s-a dovedit stiintific ca testele pe animale sunt necesare pentru dezvoltarea medicamentelor. SPCA, alaturi de alte organizatii care sustin drepturile animalelor, a trimis o scrisoare de protest guvernului luna trecuta, indemnand la stoparea proiectului.

Potrivit activistilor, tot mai multe companii aleg sa faca teste pe animale in destinatii din Asia, unde reglementarile sunt mult mai neclare iar costurile mai mici decat in Occident. India are reguli stricte privind experimentele pe animale, spun ei, motiv pentru care Vivo BioTech ar fi ales Malacca.

Foto: Flickr/Yoshimai

Cititi si:

Avocat sau vanator? Ar trebui sa aiba si animalele drepturi individuale?

Tags:10 comentarii

  • Inchipuieste-ti ca da, tipul e mullah, si ca orice mullah care se repecta, vorbeste cu D-zeu de 5 ori pe zi.

 1. Mi se pare corect, cercetarea medicala ca ceva sfant, mi se pare ca daca tai o gaina ca sa dai la saraci este la fel cu experimentul pe un animal ca sa usurezi suferintele oamenilor. Respectivele organizatii ONG uri sunt isterice si lipsite de logica, umanitatea are cateva miliarde de animale domestice pe care le va manca in urmatorii ani apoi alte miliarde, chiar si cele care nu sunt mancate canii pisicile, mor de batrane, suferinta unei boli la batranetea animalului probabil este asemanatoare cu bolile provocate in laborator pt. experiment. Am putea adauga ca in natura de sute de milioane de ani animalele s-au mancat intre ele pt. a suprvietui, este ceva natural, specia umana asa a supravietuit. TMereu vor exista persoane fanatice, la musulmani sunt martiri iar in occident sunt activisti, oameni care vor adrenalina, in general sunt persoane mediocre.

 2. Pentru experimente stiintifice sunt ucise 0,7% din totalul animalelor ucise de oameni pentru alimentatie, vanat, sport, haine etc. Ce ma ingrijoreaza este faptul ca datorita presiunii organizatiilor de protectie a animalelor, tot mai multe companii farmaceutice aleg sa faca experimentele afara din Europa, in China, India sau America de Sud, iar medicamentele produse urmare a acelor experimentemedicamente se vor intoarce pentru consum tot in Europa. Dar ipocrizia si fanatismul ONG-urilor cu acest profil sunt fara limite, iar daca s-a inchis un laborator in Europa este ok fara sa le pese ca se deschid altele in alt colt al lumii

  • Nu cred sa ajunga la 0,7% este prea mult, toti oamenii mancam prea multi porci, miei ,gaini, vaci anual. ex. unde in ro. se face experimente pe animale? in prea putine locuri si nu cred ca au mai mult de 200-300 de soricei, sunt zeci de judete unde nu se face nimik cercetare. Cati soareci si sobolani oamoara populatia anual, prin otravire sau pur si simplu pt. ca numarul lor depaseste cantiatatea de alimente pt. mancat.

 3. Singurul maimutoi care ar trebui folosit de cobai pentru experimente stiintifice e chiar el.

  Poate ca inteleg sa se sacrifice animale pentru scopuri alimentare, cu toate ca eu am ales sa fiu ovo-lacto-vegetariana si chiar daca in societatea noastra de consum se risipeste o gramada la nivelul produselor alimentare, insa nu am sa inteleg niciodata vanatoarea (uciderea animalelor pentru placerea unor zevzeci) sau experimentele pe animale de dragul de a imbunatati anumite aspecte ale vietii umane.

  Ma rog, mai bine sa nu intru intr-o asemenea dezbatere pentru ca eu sunt o aparatoare a drepturilor animalelor insa din ignoranta mea umana de multe ori am folosit produse ce in prealabil au fost testate pe animale, asa ca nu am dreptul de a vorbi atata timp cat nu elimin total din viata mea acele lucruri ce candva au facut rau animalelor ce vreau sa le apar.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger