Un milionar indian a renunţat la avere pentru a deveni călugăr

1

Omul de afaceri indian Bhanwarlal Raghunath Doshi a devenit celebru în India după ce a anunţat public că renunţă la avere şi viaţă luxoasă pentru a deveni călugăr. “Regele plasticului” din Delhi, cum era supranumit, conducea o afacere evaluată la 100 de milioane de dolari, de care s-a despărţit  în cadrul unei ceremonii speciale, prin care el a devenit discipolul cu numărul 108 al gurului Jain Shri Gunratna Surishwarji Maharaj.

 

 

Decizia lui Doshi nu a fost una impulsivă: el a fost atras către spiritualitate prin predicile lui Jain încă din anul 1982. Însă familia lui (soţia, cei doi fii şi o fiică) nu au fost de acord cu dorinţa lui de a deveni călugăr. În cele din urmă, însă, au cedat în faţa visului celui care le este soţ şi tată. Acesta a devenit călugăr în cadrul unei ceremonii extrem de fastuoase, pentru care au fost angajaţi 3.000 de muncitori şi 200 de paznici şi la care au luat parte peste 150.000 de persoane, dintre care 7.000 au sosit din alte locuri şi au ocupat 500 de camere de hotel. Omul de afaceri a păşit pe scena de ceremonii într-o vestimentaţie opulentă, pe care a dat-o jos, pentru a o înlocui cu straiele simple, modeste, de călugăr, în timpul ceremoniei.

Ceremonia a fost urmată de o procesiune ce a constat în parcurgerea unui traseu de şapte kilometri, cu o mie de călugări, 12 caleşti, nouă elefanţi, cămile şi muzicanţi. Personalităţi marcante ale Indiei au luat parte la eveniment, printre care şi alţi industriaşi bogaţi. Pentru eveniment au fost cheltuite 16 milioane de dolari. În timpul procesiunii, au fost aruncate în public monede din aur, chei de la maşini, dar şi bani. Omul de afaceri a refuzat să îşi urmeze tatăl în afacerea cu textile deţinută de acesta în anii 1970 şi a preferat să împrumute bani de la tatăl său pentru a-şi deschide propria afacere, cu plastic, în Delhi. După patru decenii de succes, creştere financiară şi viaţă luxoasă, bărbatul a ales austeritatea. Va purta haine modeste, va umbla desculţ şi nu se va mai tunde niciodată.

 

Surse, mai multe detalii şi foto: The Huffington Post IndiaOne IndiaTimes of India, Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

Un afacerist a cumpărat o barcă, cu 8 milioane de dolari, pentru a-i salva pe migranţii ilegali

Un bibliotecar indian îşi donează, de 35 de ani, toate veniturile pentru copii săraci sau orfani

Un cerşetor de 99 de ani îşi donează toţi banii orfelinatelor şi bisericilor

VIDEO În 12 ani, un bucătar a oferit oamenilor străzii 1,5 milioane de porţii de mâncare

O tânără a strâns 3.600 de euro în 24 de ore pentru a-l trimite pe un om al străzii acasă, în Jamaica

Un cuplu chinez a adoptat, în 26 de ani, peste 40 de copii orfani cu dizabilităţi

O femeie fără copii din India, mamă pentru copaci

Un nevăzător şi prietenul său fără mâini au plantat 10.000 de copaci în zece ani

Cinci femei vârstnice din China hrănesc zilnic 1.300 de câini fără stăpân

Omul care a săpat de unul singur un drum prin munte, pentru satul lui

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger