Un milion de boabe, pentru cel mai mare mozaic de cafea din lume

0

 

Un mozaic făcut dintr-un milion de boabe de cafea este cea mai recentă operă a artistului albanez Saimir Strati. Lucrarea înfățișează cinci artiști și, precum era de așteptat, a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai mare mozaic realizat din boabe de cafea.

 

Artistul albanez a utilizat 140 de kilograme de boabe de cafea pentru opera lui; unele au fost prăjite pentru a deveni negre, altele prăjite mai puțin, pentru o culoare intermediară, iar altele nu au fost alterate deloc. Lucrarea portretizează o dansatoare braziliană, o ”toboșară” japoneză, un cântăreț american de muzică country, un acordeonist european și un toboșar african. ”Mesajul pe care am dorit să îl transmit este că a împărtăși dragoste la o cană cu cafea ne aduce mai aproape, o ceașcă cu cafea ne aduce mai multă dragoste decât o conferință G20”, a declarat artistul albanez pentru agenția de presă Reuters.

Pentru a intra în Cartea Recordurilor, artistului i s-a cerut să realizeze opera de artă în public, la vedere și aceasta să aibă cel puțin dimensiunea de 25 de metri pătrați. Cum lucrarea a depășit cu puțin această măsură, iar toate celelalte condiții au fost îndeplinite, reprezentantul Guiness Book a anunțat, oficial, recordul. Doar că artistul albanez este la al șaselea record Guiness, el mai fiind înregistrat și cu crearea unor imagini din diverse alte obiecte: portretul lui Leonardo da Vinci din cuie, un cal în galop din scobitori, Marea Mediterană din dopuri de sticle de vin, Michael Jackson din pensule sau poetul grec Homer, din șuruburi industriale.

 

Sursa și foto: Reuters

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger