Un miliardar egiptean vrea să cumpere o insulă drept cămin pentru 200.000 de refugiaţi

0

“Am nevoie doar de permisiunea de a instala aceşti oameni pe insulă. Nimic mai mult. Eu le voi plăti insula, le voi oferi locuri de muncă şi voi avea grijă de logistică”, promite Naguib Sawiris, un miliardar egiptean, cunoscut filantrop, care şi-a propus să contribuie, în acest fel, la rezolvarea problemei crizei refugiaţilor.

Potrivit The Jerusalem Post, Naguib Sawiris s-a oferit să cumpere o insulă în Marea Mediterană drept cămin pentru sirienii alungaţi de război din ţara lor. Miliardarul a postat pe Twitter următorul îndemn: “Grecia sau Italia, vindeţi-mi o insulă!”.

Intervievat de CNN, miliardarul a explicat că sunt zeci de insule goale, disponibile, în largul coastelor Greciei sau Italiei, care ar putea adăposti cu uşurinţă între 100.000 şi 200.000 de persoane.

“Este o soluţie foarte simplă. Ei îmi vând mie insula şi eu o transform în adăpost – temporar – pentru aceşti oameni”, a mai spus filantropul. El promite că va plăti refugiaţii ca aceştia să îşi poată construi propriile case, şcoli, spitale, ba chiar şi o universitate.

Naguib Sawiris deţine compania Orascom, care se ocupă de transporturi, construcţii şi comunicaţii şi, în Egipt, este considerată cel mai mare angajator din sectorul privat. Prin intermediul unei fundaţii, familia miliardarului a ajutat egipteni în ultimii 14 ani cu burse pentru educaţie, instruire profesională şi chiar găsirea unor locuri de muncă, dar a şi oferit premii pentru literatură egipteană.

Sursa şi foto: True Activist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger