Un meteorit i-a omorât pe dinozauri

2

Un corn al unuia dintre ultimii dinozauri ar putea fi dovada lămuritoare, potrivit căreia un meteorit a pus capăt dominației dinozaurilor.

Cornul de 45 de centimetri a aparținut unei familii de dinozauri ierbivori care l-a inclus pe celebrul Triceratops, dinozaurul cu trei coarne. El a fost găsit într-un sit geologic numit Hell Creek Formation din Montana, Statele Unite, unde au mai fost descoperite multe fosile de dinozauri.

Locația cornului i-a făcut pe cercetători să creadă că dispariția dinozaurilor a fost bruscă, în urma al unui dezastru global abrupt și nu a unei dispariții lente.

Un asteroid sau o cometă care ar fi lovit Pământul în dreptul coastei Mexicului la sfârșitul perioadei Cretacice, în urmă cu 65 de milioane de ani, ar putea fi cauza dispariției dinozaurilor, spun cercetătorii.

Scepticii spun însă că teoria nu stă în picioare din cauza absenței fosilelor de dinozauri timp de 3 milioane de ani înainte de impactul cu meteoritul, ceea ce înseamnă că dinozaurii dispăruseră deja.

Foto: Flickr / shvmoz

Sursa: The Telegraph


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger