Un mesaj într-o sticlă a fost găsit după 14 ani

0

După 14 ani, un mesaj într-o sticlă a apărut pe plajele din Australia, la 9656 kilometri de la locul unde a fost aruncat în apă. Pe 19 februarie 1997, fostul profesor George Tereshkovich din Texas, SUA, se afla la bordul navei de croazieră SS Rotterdam și a scris mesajul din sticlă adresat unui destinatar anonim promițându-i o recompensă de 5 dolari dacă înapoiază mesajul.

Ceea ce s-a întâmplat 14 ani mai târziu, când un cuplu de australieni a găsit sticla cu mesajul și cartea de vizită a profesorului care are, astăzi, 81 de ani. El se afla într-o crozieră în jurul lumii cu soția când i-a venit această idee. Diane Chanut și soțul ei, Luke, au găsit sticla, iar cartea de vizită era intactă, dar mesajul era deteriorat din cauza soarelui.

“Februarie 19, 1997. Mă aflu la bordul navei SS Rotterdam în drum spre Perth, Australia. Dacă găsești acest mesaj [indescifrabil]data și locul unde găsești mesajul. Dr George Tereshkovich, Departamentul de Științe ale Plantelor și Solului, Texas Tech University, Lubbock, Texas [cifre indescifrabile]USA”- astfel suna mesajul găsit.

Cei care l-au găsit au dat și de urma fostului profesor, iar acesta și-a ținut promisiunea și le-a trimis recompensa de 5 dolari plus inflația din 1997 până acum și a început să strângă bani pentru o altă croazieră pentru a-i cunoaște pe cei care i-au găsit mesajul din sticlă.

Sursa: LiveScience


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger