Un meci absurd – Asociația Americană a Bancherilor versus bloggerul arogant

2

De ce turbează uneori instituții extrem de puternice și încearcă să zdrobească un individ înarmat numai cu un blog? Un răspuns ar fi că vor să-și apere interesele sau pentru că au fost calomniate etc, deși de ce și-ar bate capul cu un publicist mărunt, cînd mai înțelept ar fi să tacă? Dar de ce li se umflă venele la gît cînd nu sînt atacate în vreun fel, n-au nici un interes de apărat și mai ales n-au absolut nici o șansă în justiție?

 

 

Un blogger, Greg Thatcher, a publicat o listă de numere numite routing transit numbers  – nu are pînă la urmă importanță ce e cu numerele alea și de ce le-a postat (probabil le-a compilat și le-a făcut mai ușor accesibile). Ce contează pentru poveste e că sînt date publice și se găsesc pe paginile oficiale ale Rezervei Federale, unde oricine poate avea acces oricînd la ele.

Asociația Americană a Bancherilor și firma ei de avocați, Covington & Burling, l-au acuzat că a încălcat copyright-ul și i-au cerut să le scoată de pe blog. Specialiștii spun că e ca și cum Poșta l-ar fi dat în judecată pentru că a postat codurile poștale.

Thatcher, fiind conștient de absurdul plîngerii, a apelat la un avocat, Andrew Delaney, care îl apără pro bono. Cea mai frumoasă parte a poveștii e răspunsul arogant al celor doi, Thatcher și Delaney, către o asociație atît de puternică precum ABA. Pe lîngă apărarea bine pusă la punct, cei doi au aruncat în text fraze de genul:

Dacă simțiți că e necesar să ne dați în judecată, sîntem disponibili de luni pînă vineri între orele 8 și 18. Avem și acadele pregătite pentru cei care înmînează citațiile. Dacă trimiteți deci pe cineva cu citația, vă rugăm să-i puneți să poarte și ceva purpuriu… ne place mult purpuriul. Așteptăm cu nerăbdare răspunsul vostru.

Pentru restul corespondenței, intrați aici.

Așteptăm și noi cu nerăbdare continuarea luptei.


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger