Un măr pe zi ține doctorul la distanță

0

Un măr pe zi menține organismul tonificat și subțire, susțin cercetătorii după ce au observat că merele stimulează mușchii și combat grăsimea.

Se pare că acidul ursolic, o substanță care se găsește în coaja mărului, are calități naturale de body building și ajută la menținerea unui corp tonificat și subțire. Poate ajuta, de asemenea, și diabeticii.

În cadrul experimentelor, cercetătorii au arătat că mărul stimulează creșterea mușchilor cu până la 15% și reduce grăsimea din corp cu mai mult de jumătate.

Mărul are și alte beneficii pentru sănătate – reduce nivelul de zahăr din sânge, colesterolul și acizii grași dăunători.

Dr. Cristopher Adams care a coordonat studiul de la Universitatea din Iowa spune că substanța din coaja mărului îi ajută în special pe cei bătrâni care își pierd masa musculară. “Atrofierea mușchilor cauzează probleme mari și este destul de comună – afectează majoritatea oamenilor la un moment dat din cauza bolii sau vârstei și nu există medicament pentru asta”, spune cercetătorul.

Una dintre chimicalele care combat atrofia este acidul ursolic care se găsește în coaja de măr. Cercetătorii cred că substanța funcționează prin reprogramarea genelor care cauzează diminuarea masei musculare și depunerea grăsimii.

Foto: Flickr / iMafoo

Sursa: The Telegraph

Citiți și:

Ce vor să spună, de fapt, etichetele de pe produsele alimentare

3 greșeli de evitat care îți încetinesc metabolismul

Cum sa te pregatesti pentru un maraton

Sexul te poate omori

Cafeaua, sexul si suflarea nasului declanseaza anevrisme cerebrale

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger