Un magnat le oferă angajaţilor săi concediu nelimitat

1

Richard Branson, directorul şi fondatorul Virgin Group, a scris pe site-ul său că personalul cu care lucrează îşi poate lua zile nelimitate de concediu, informează BBC News. Cei aproape 200 de angajaţi “pot pleca în concediu când vor şi pentru cât timp vor”, a precizat magnatul, fără să ceară aprobare pentru asta şi liniştiţi că managerii sub care lucrează nu vor trece la condică zilele libere pe care şi le iau.

 

FOTO: Take Aim Photography

 

“Presupunerea este că vor face asta când se vor simţi 100% confortabil că ei şi echipele lor sunt la zi cu toate proiectele şi că absenţa lor nu va dăuna în niciun fel afacerii,” a mai scris Branson. Potrivit magnatului, programul de muncă flexibil al angajaţilor săi, atât la birou, cât şi acasă, face deja greu de urmărit câte ore muncesc. Noua regulă se va aplica unui număr de 170 de angajaţi din Marea Britanie şi SUA, unde, spune magnatul, “politicile de concediu pot fi foarte draconice.” Dacă va funcţiona, Branson va încuraja şi celelalte filiale s-o adopte.

“Ar trebui să ne concentrăm pe produsul final al muncii oamenilor, nu pe orele lucrate,” a scris el. “Aşa cum nu avem o politică de program de la nouă la cinci, aşa nu avem nevoie nici de o politică de concediu.” Blogul magnatului este un fragment din cartea pe care urmează să o publice. Virgin Group are peste 50.000 de angajaţi şi operează în peste 50 de ţări. Branson a înfiinţat compania în 1970 şi a trecut de la comenzi prin e-mail la afaceri în telecomunicaţii, turism şi servicii financiare.

 

Puteţi citi şi:

Cercetătorii ne spun exact cât timp ar trebui să muncim zilnic, pentru a fi eficienţi

Suedezii experimentează ziua de lucru de șase ore

Mai are sens să muncim opt ore pe zi?


Un comentariu

  1. Suna bine nu? Dar in realitate este visul oricarui patron, pentru ca est foarte usor sa te asiguri ca proiectele nu sunt niciodata “la zi” + peer presssure => 0 concediu => win! In absenta unui concediu reglementat, numarul de zile de concediu pentru majoritatea salariatilor tine spre minimul posibil, cum e in state …

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger