Un magazin australian îi taxează pe clienții care se uită la produse, fără să le cumpere

1

Sătulă ca oamenii să intre în magazinul ei alimentar, să se uite la produse și să-i pună întrebări legate de ele ca apoi să plece cu mâinile goale, proprietara afacerii din Brisbane, Australia, a pus un anunț prin care își anunța clienții că vor fi taxați cu 5 dolari doar dacă se uită la produse. Mulți au crezut că e vorba de o glumă, însă Associated Press a dat de proprietară, care a confirmat că e pe bune.

 

 

Georgina, care deține magazinul Celiac Supplies, s-a săturat să-și piardă câteva ore din săptămână dând sfaturi oamenilor, ca apoi să-i vadă plecând cu mâinile goale și cumpărând același tip de produse din supermarketuri sau magazine online. Ea spune că nu oferă servicii de caritate pentru a îmbogăți supermarketurile, mai ales că prețurile din magazinul ei sunt de multe ori aceleași cu cele din supermarketuri. Oamenii, însă, le preferă pe acestea din urmă pentru că au impresia că sunt mai ieftine. Deși inițiativa ei a știrbit-o de niște clienți, alții au ales să plătească taxa. Celor care cumpără produse le sunt înapoiați cei 5 dolari.

Femeia spune că norma pe care a impus-o a fost adoptată și de alte magazine de haine, încălțăminte și electronice din Australia confruntate cu aceleași probleme. În cele două luni de când a fixat taxa pe privit, doar patru oameni au plătit cei 5 dolari, clienții fideli, pensionarii și copiii fiind scutiți de la ea. Georgina susține că afacerea ei nu a fost afectată.

 

 

Surse: Brisbane TimesOddity Central

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger