Un judecător l-a obligat pe un copil de 12 ani să-și caute job

0

Judecătorul unei curți de apel din Massachusetts a stabilit o pedeapsă neobișnuită pentru un băiat de 12 ani, care a vopsit cu spray casa unui vecin la vârsta de 11 ani, scrie Huffington Post. I-a ordonat să-și găsească o slujbă după ce, timp de un an, copilul nu a plătit nici măcar o parte din cei 1.000 de dolari pe care îi datora.

 

Foto: Access to Justice

 

În decizia curții s-a stabilit că, în ciuda vârstei băiatului, acesta ar putea câștiga bani ușor livrând ziare, dând zăpada la o parte sau având grijă de copii mai mici. Avocatul băiatului a susținut că cei mici nu mai livrează ziare în prezent, însă decizia curții a fost susținută pe motiv că l-ar învăța pe copilul de 12 ani ce înseamnă responsabilitatea.

Deși pedeapsa poate părea neobișnuită, ea nu este singulară peste ocean. În Utah, de exemplu, un judecător s-a oferit să reducă din sentința unei fete de 13 ani – care i-a tăiat împreună cu o prietenă părul unui copil de 3 ani – dacă     era de acord să-și taie coada în sala de judecată. Iar în ceea ce privește adulții, unul din ei, acuzat de ceea ce a fost descris drept un incident minor de violență domestică, a fost obligat în instanță să-i cumpere flori soției sale și s-o scoată în oraș. Alte sentințe necovenționale includ cititul Bibliei, defilarea pe stradă într-un costum de pui sau purtatul unui afiș pe care scria “Sunt un idiot”.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger