Un joc video pe hârtie de imprimantă

2

Nu era de ajuns că se consumă electricitate pe jocurile video, acum s-a trecut şi la hârtie. Chiar şi aşa, nu putem trece cu vederea o nouă invenţie: Receipt Racer, un joc jucat pe hârtie (să sperăm că e vorba de hârtie reciclată) în timp ce aceasta iese dintr-o imprimantă termică.

Imprimanta tipăreşte un traseu de curse cu obstacole aleatorii pe care jucătorii trebuie să le evite folosind o consolă Dualshock 3, cu care manevrează o maşinuţă proiectată pe hârtia în mişcare de un fascicul de lumină. Jocul a fost creat pentru un workshop organizat în cadrul festivalului OFFF din Barcelona, fiind codificat în openFrameworks şi programat de-a lungul workshop-ului. Noua invenţie are însă limitele ei: are nevoie de calibrare pentru a funcţiona optim, iar cursele au la dispoziţie doar 50 de metri de rolă de hârtie (ceea ce e totuşi bine, zicem noi). Puteţi să jucaţi o versiune virtuală, prietenoasă cu copacii, aici.

receipt racer from d_effekt on Vimeo.

Sursa: Popular Science

 


2 comentarii

  1. Ideea de a creea un joc in cadrul workshop-ului mi se pare super cool. Si festivalul OFF arata bine – imi plac orice demersuri care te ajuta sa te exprimi liber si care urmaresc cresterea creativitatii.
    Am vazut de curand un proiect in care participantii la un workshop creau un film, si mi s-a parut super tare. Este un mod nou de a crea lucruri si se potriveste generatiei noi si modului in care suntem tot mai ‘fluizi’ 🙂

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger