Un joc video ortodox îi invită pe useri să le lovească pe membrele Pussy Riot cu o cruce

0

Don’t Let Pussy Riot Into The Cathedral” este un joc video prezentat recent la festivalul tineretului ortodox din Rusia care îi încurajează pe jucători să le omoare pe membrele trupei feministe de punk Pussy Riot, scrie The Atlantic. Userii folosesc o cruce ortodoxă pentru a le împiedia pe femei să intre într-o catedrală albă.

 

 

Pe fundalul jocului rulează melodia “Punk Prayer For Putin” a trupei rusești, pe care o parte din membrele ei au cântat-o în Catedrala Iisus Mântuitorul din Moscova în februarie 2012, acțiune în urma căreia trei dintre ele au ajuns în închisoare. Dacă membrele Pussy Riot ajung în biserică, ele apar pe turla ei cu coarne de diavol pe cap. Clădirea se degradează treptat și încep să apară nori amenințători. Nici Biserica Ortodoxă și nici una din reprezentantele Pussy Riot nu au comentat public asupra jocului, care a fost lansat la 11 iulie.

În august 2012, trei membre – Nadezhda Tolokonnikova (23 de ani), Maria Alyokhina (25) și Yekaterina Samutsevich (30) ale formației colective de punk au fost condamnate la doi ani de închisoare pentru piesa mai sus amintită, în care o invocau pe Fecioara Maria să vină să elibereze Rusia de sub jugul lui Putin. Samutsevich a fost eliberată în octombrie.

Aflați mai multe detalii pe The Atlantic.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger