Un joc video despre Vatican stârnește controverse

0

Vatican Quest” este un joc în care oricine îl poate juca pe însuși Papa. Problema intervine însă atunci când protagonistul, care seamănă cu Papa Benedict XVI, ajunge la misiuni de tipul livrării băiețeilor către cardinalii catolici, atrăgând astfel atenția asupra scandalurilor sexuale în care a fost implicată Biserica Catolică.

r-VATICAN-QUEST-VIDEO-GAME-large570

Realizat de RoundGames.com, platformă recunoscută pentru controverse stârnite prin jocuri video – cele mai cunoscute fiind  “Osama’s Revenge” și “North Kim Jong Nuke Trouble” -, ”Vatican Quest” satirizează prostituția infantilă și pedofilia practicate de membri ai Bisericii. Odată cu lansarea lui în martie, de când a devenit unul dintre cele mai populare jocuri de pe acest site, n-au întârziat să apară însă și criticile. Site-ul spaniol MasLibres.org aparținând unei organizații care militează pentru libertatea credințelor religioase, a cerut, de pildă, ca jocul să fie închis pentru că ”reduce drama copiilor abuzați sexual la caricaturizare,” potrivit Huffington Post.

Miza jocului este însă o satiră evidentă, luând în vizor moravurile unor clerici. Întreg jocul, foarte simplist, de altfel, constă în a juca rolul Papei și a găsi băieței pe care să-i ducă la ușile cardinalilor, ferindu-se totodată de reporteri și jurnaliști, care îl aleargă peste tot cu microfoane și camere de luat vederi.

Sursa: Huffington Post


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger