Un japonez va face închisoare pentru imprimare 3D de arme

0

Este, cel mai probabil, prima condamnare din lume care are legătură cu tehnologia imprimării 3D: japonezul Yoshitomo Imura, de 28 de ani, a fost condamnat la închisoare, la începutul acestei săptămâni, pentru că a scos arme la imprimantă 3D. Mai exact, scrie Inhabitat, tânărul a produs, astfel, două pistoale, la el acasă şi, apoi, a pus online un material video prin care arăta oamenilor cum pot face şi ei acelaşi lucru. Pentru asta, va petrece doi ani în închisoare.

 

 

Tânărul japonez este fost angajat al companiei Shonan Institute of Technology şi spune că a găsit pe internet informaţiile despre cum să realizeze pistoalele; avocaţii săi au susţinut că Imura nu ştia că acţiunile sale erau ilegale, însă. Instanţa a respins argumentul acesta şi a notat că “responsabilitatea infracţională pentru această faptă este gravă” pentru că putea încuraja şi alte persoane să facă acelaşi lucru.

Armele imprimate 3D sunt deja o mare problemă în SUA, unde mai multe oraşe şi chiar state au început să introducă legi prin care să le interzică sau măcar să reglementeze realizarea acestora. Armele de acest tip nu sunt detectabile cu echipamente standard de securitate, precum cele din aeroporturi, spre exemplu, fapt care ridică serioase semne de alarmă privind posibilitatea utilizării lor în deturnarea avioanelor. Philadelphia a fost primul oraş american care a interzis armele imprimate 3D, anul trecut. O măsură menită să reglementeze acest segment a fost supusă dezbaterii încă de anul trecut şi în New York.

Este interesant, notează Inhabitat, că prima condamnare din lume asociată armelor imprimate 3D are loc în Japonia: această ţară are legi extrem de stricte privind controlul armelor; foarte puţini cetăţeni japonezi deţin arme de foc sau au văzut vreuna pe viu.

Mai multe detalii: Phys.org

 

Sursa şi foto: Inhabitat, Wikimedia Commons

 

Puteţi citi şi:

Imprimarea 3D a armelor, un fenomen imposibil de oprit

VIDEO Am scos un pistol la imprimanta 3D

VIDEO Prima puşcă din lume scoasă la imprimanta 3D – test de funcţionare

Microsoft vrea să facă imprimarea 3D accesibilă oricui


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger