Un israelian a datîn judecată Coca Cola pe marginea ingredientelor sale secrete

4

Protejarea rețetelor unor produse, fie că vorbim de băuturi răcoritoare sau de produse pentru îngrijirea locuinței, le asigură companiilor un zid de protecție în fața competiției, însă le ascund consumatorilor informațiile pe care ar putea dori să le afle sau de care ar avea nevoie pentru a-și proteja sănătatea. Un proces intentat recent împotriva companiei Coca Cola ar putea testa limitele dintre ingredientele secrete și alegerile independente ale indivizilor.

Potrivit portalului de știri israelian Globes, un bărbat din Israel a dat în judecată franciza Coca Cola din țara sa după ce site-ul ThisAmercanLife a publicat ceea ce pretinde că este o rețetă timpurie, dacă nu chiar originală a celei mai populare băuturi de pe planetă. Rețeta cu pricina sugerează că pentru aroma secretă având numele de cod „7X” este folosit alcoolul pe post de solvent. Reclamantul, de religie islamică, a dat în judecată compania în numele întregii comunități musulmane, cerând daune de 200 de euro pentru fiecare dintre cei 1,2 milioane de musulmani din Israel. Aproape un sfert de miliard de dolari în totali.

Cum site-ul mai sus amintit, de unde a pornit ideea procesului, susține că, în mod sigur, nu este vorba de rețeta folosită în prezent de Coca Cola, una dintre întrebările care vor fi ridicate va fi: mai este folosit alcoolul și în cadrul rețetei moderne? Alcoolul este interzis de religia islamică, iar reclamantul acuză colosul american de inducerea în eroare a consumatorilor și încălcarea dreptului de liberă alegere. Acest caz lansează întrebarea dacă consumatorii merită să cunoască în detaliu ceea ce li se oferă spre consum.

Foto: Reuters

Citiți și:

Chimicalele care fac sucurile maro cauzează și cancer?

Tags:4 comentarii

  1. Merci, tovarasa Roxana, pentru ca mi-ati scos comentariul. Nu suportati criticile? Securistii tineri sint mai rai ca cei vechi, pentru ca sint prosti.

  2. iudeul scoate bani si din piatra seaca.banc scurt: cica Dumneyeu umbla prin lume si intreba neamurile- cine vrea niste porunci? Aia nu, aianu intr-un sfarsit ajunge la iudei: mai as vrea sa va dau niste porunci. -Cat costa mai Dumnezeule?. pai nimic. – Bine mai, atunci da-ne zece.

  3. Pingback: TOTB.ro - Cât de mult dăunează Coca Cola sănătăţii – de la mituri, la verdictele medicilor » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger