Un hotel din Suedia oferă experiența de a fi homeless pentru o noapte

0

Te costă să fii homeless în Suedia. E vorba de un hotel din Gothenburg care nu are camere și oferă această experiență vizitatorilor de o noapte; după ce faci rezervarea online, hotelul Faktum te direcționează spre un loc ales dinainte unde un homeless adevărat și-ar petrecere nopțile, unul dintre cele 10 locuri extraordinare pe care cei de la hotel le-au ales.

 

 

O “cameră” la hotelul Faktum costă 10 dolari pe noapte, iar clienții pot alege dintre cele 10 opțiuni, printre care un loc sub un pod, unul într-o fabrică dezafectată, o bancă în parc, un loc în pădure sau chiar un loc sub scaunele de pe un stadion.

Pe site-ul hotelului se găsesc fotografii la o calitate ridicată ale locurilor la dispoziție, ceea ce face experiența să fie chiar tentantă. Nici descrierile nu te lasă rece.

Clienții pot vizita locul înainte de a se “caza”, dar trebuie să plătească oricum. Banii strânși de hotelul Faktum sunt folosiți pentru finanțarea activităților caritabile ale Revistei Faktum, o publicație vândută de oamenii fără adăpost.

Scopul hotelului este, de fapt, de a atrage atenția asupra vieții dure a celor aproximativ 3.400 de oameni fără adăpost din Gothenburg care sunt obligați să indure iernile aspre din Scandinavia în aer liber.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger