Un hamburger cu ţestoasă

0

Pentru că nu voia să plece în călătorie fără animalul său de companie, un bărbat din China a găsit o metodă cel puţin inedită de a încerca să îşi ducă ţestoasa la bordului avionului cu care urma să zboare: a pus-o între două bucăţi de chiflă, exact ca un hamburger, în speranţa că, astfel deghizată, ţestoasa va trece neobservată de către paza aeroportului.

 

 

Când vine vorba de modalităţi de a duce reptile la bordul unui avion (de obicei, pentru trafic ilegal), traficanţii găsesc metode care mai de care mai ciudate – de la a ascunde reptilele în lenjeria intimă la a le împacheta în valize. Potrivit publicaţiei South China Morning Post, bărbatul pe nume Li oprit de securitatea aeroportului Guangzhou Baiyun International nu dorea să facă trafic cu o ţestoasă, ci să o ducă cu el, reptila fiind animalul său de companie. Li a trecut prin controalele de securitate cu o pungă de la KFC, care conţinea un burger. La o inspecţie mai atentă, cei însărcinaţi cu paza au remarcat nişte picioare de animal ieşind din sandwich-ul aflat în pungă.

În ciuda protestelor proprietarului pungii, autorităţile au dezmembrat burgerul şi au descoperit ţestoasa ascunsă în el. Omul a insistat că strategia lui nu are nimic de-a face cu traficul ilegal cu reptile, ci că ţestoasa este animalul său de companie şi nu dorea să plece fără el. Li a putut să se îmbarce în avion numai după ce a găsit pe cineva care să aibă grijă de ţestoasa lui până la întoarcerea din călătorie. Deşi cazul este unul fără implicaţii legale, de cele mai multe ori traficanţii de reptile recurg la metode greu de dibuit de către paza aeroporturilor pentru a transporta animalele în ţări unde urmează să fie vândute, cel mai adesea ca animale de companie.

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger