Un grup de studenți a construit o școală din deșeuri

0

Câțiva studenți americani care și-au petrecut ultimii ani lucrând în Republica Dominicană au contribuit la dezvoltarea comunităților locale prin proiecte în care folosesc energie regenerabilă și materiale reciclabilă. Unul dintre proiecte a constat în ridicarea unui corp de școală dintr-un material obținut prin umplerea peturilor cu deșeuri.

 

”Eco-ladrillo” se numește materialul prin care sticlele de plastic sunt umplute cu alte materiale reciclabile, din care studenții au construit anexa în Santo Domingo, al cărei acoperiș a fost realizat din tablă. Pentru turbina eoliană, au fost folosite componente de bicicletă și o presă de ziare, școala fiind de asemenea dotată cu un sistem de generare a energiei solare și un sistem de captare a ploii.

 

 

În această vară, studenții vor reveni la treabă și vor modifica acoperișul, astfel încât să fie rezistent la uragane și vor îmbunătăți sistemul de captare a apei, pentru ca aceasta să fie potabilă. De asemenea, ei au mai construit o sală de clasă similară în La Yuca, folosind numai materiale disponibile la fața locului.

 

Sursa: Treehugger

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger