Un funcţionar spaniol a lipsit neobservat de la muncă timp de şase ani, până când a fost premiat

0

Timp de şase ani, Joaquín García, acum în vârstă de 69 de ani, al cărui job presupunea supravegherea clădirii unei uzine pentru tratarea apelor reziduale din Cádiz, şi-a încasat salariul anual de 37.000 de euro de la guvernul local fără să se prezinte deloc la muncă, scrie Huffington Post. Această strategie ar fi putut funcţiona mai departe dacă bărbatul nu ar fi fost premiat pentru 20 de ani de muncă şi pentru activitatea intenstă depusă în 2010.

Viceprimarul Jorge Blas a observat absenţa funcţionarului în momentul în care trebuia să îi înmâneze o placă pentru cei 20 de ani de activitate, biroul lui García fiind gol. “M-am întrebat dacă mai lucrea acolo, dacă se pensionase, dacă murise. Dar din statele de plată reieşea că primea în continuare salariu”, a spus oficialul pentru publicaţia spaniolă El Mundo. “L-am sunat şi l-am întrebat: ‘Ce-ai făcut ieri?’ Ce-ai făcut luna trecută şi luna de dinainte? N-a ştiut ce să spună”.

Şeful companiei de tratare a apei, al cărui birou era faţă în faţă cu cel al lui García, a spus că nu-l văzuse pe acesta din urmă de ani de zile, personalul uzinei crezut că funcţionarul era supravegheat de autorităţile locale. Potrivit BBC, bărbatul a susţinut că ar fi fost hărţuit la muncă din cauza convingerilor sale politice şi că s-ar fi mutat într-un post unde nu avea nimic de făcut. Persoanele apropiate lui García au spus pentru El Mundo că acestuia i-a fost frică să raporteze hărţuirile şi că şi-a petrecut cei şase ani în care a lipsit de la serviciu citind filosofie.

Bărbatul s-a pensionat după ce a fost demascat, dar susţine că nu a făcut nimic greşit. În urma procesului, el a fost obligat la plata unei amenzi de 27.000 de euro, sancţiunea maximă pe care o puteau stabili autorităţile, însă i-a trimis o petiţie viceprimarului în care a cerut să fie scutit de plată iar procesul lui să fie revizuit.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger