Un francez s-a hotărât să-și conducă afacerea de pe o insulă pustie

0

Gauthier Toulemonde, un afacerist francez pasionat de Jules Verne și expedițiile lui Jacques-Yves Cousteau, a decis că e timpul să-și pună în practică fanteziile din copilărie, când visa să exploreze paradisuri naturale uitate. Așa că și-a pus la cale planul: se va muta timp de 40 de zile în Indonezia, pe o insulă nelocuită de unde să-și conducă afacerea muncind, cu program de birou, 8 ore pe zi.

Gauthier-Toulemonde

Toulemonde intenționează să lucreze folosind numai computere alimentate cu energie solară și eoliană, precum și telefoane care comunică prin satelit, cu ajutorul cărora să-și coordoneze de la 10.000 de kilometri distanță compania specializată în publicații filatelice. Pe 8 octombrie, francezul de 54 de ani va fi transportat pe o insulă lungă de 700 de metri și lată de 500 de metru, unde urmează să-și petreacă perfect singur următoarele 40 de zile. Va păstra totuși contactul cu lumea, folosind conexiune de Internet prin satelit. Din motive de siguranță, acest ”Robinson” al vremurilor noastre a ales să nu dezvăluie coordonatele exacte ale insulei care-i va deveni pentru mai bine de o lună, casă și birou.

Dincolo de împlinirea unui vis din copilărie, francezul susține că aceasta este o ocazie perfectă de a arăta oamenilor că sursele de energie alternativă și tehnologia modernă ne permit să trăim și în alte condiții decât cele impuse de civilizația cu care suntem obișnuiți, că în acest moment a devenit posibil să lucrăm de la orice distanțe, fără să irosim timp. În cele 40 de zile, Toulemonde și-a propus să administreze singur firma, ținând legătura cu angajații, băncile și clienții cu ajutorul unui computer și al unei tablete, ambele alimentate cu panouri solare, precum și cu două telefoane conectate prin satelit. Pe lângă acest echipament, va lua cu el pe insulă două corturi – unul pentru el, altul pentru a-și proteja electronicele de umezeală. Francezul intenționează să-și asigure hrana zilnică vânând, pescuind și căutând fructe, iar pentru a-și potoli setea va folosi  apa de ploaie și un aparat pentru desalinizarea apei.

Puteți rămâne la curent cu aventurile lui Toulemonde, urmărindu-i site-ul Webrobinson.

Sursa: Odditycentral


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger