Un fotomodel se revoltă împotriva unei companii care i-a subţiat corpul în Photoshop

0

Practica modelării chipurilor şi feţelor în Photoshop, în special în reclame, a ajuns deja o banalitate. Majoritatea covârşitoare a femeilor care populează spoturile şi paginile revistelor au talia “sculptată” la milimetru, coapsele croite după dimensiuni atent calculate, feţele netede, fără nicio urmă de riduri sau de acnee. Deşi cei mai mulţi acceptăm tacit acest consens al contrafacerii frumuseţii, uneori până şi modelele se revoltă împotriva uneltelor care transformă farmecul feminin într-un standard aproape inuman.

 

Screen Shot 2014-08-25 at 10.52.06 AM

 

Meaghan Kausman este un fotomodel australian care a pozat recent pentru o campanie publicitară la costume de baie. Când a văzut însă rezultatele, tânăra a reacţionat ferm la felul în care îi fuseseră modelate digital formele, postând pe contul său de Instagram fotografiile neretuşate, însoţite de comentarii în care critică această practică.

Deşi australianca s-a declarat foarte mulţumită de colaborarea cu fotografa care a realizat pictorialul, spune că imaginile folosite în reclamă au şocat-o. “Mi-au alterat drastic corpul, subţiindu-mi stomacul şi coapsele, în încercarea de a mă încadra în idealul cultural al frumuseţii,” spune Kausman. “Deasupra vedeţi versiunea lor, iar mai jos, versiunea adevărată. Eu port măsura 8, nu măsura 4. Acesta este corpul meu!”, explică fotomodelul. “Refuz să permit oricărei companii sau persoane să perpetueze opinia potrivit căreia mai slab înseamnă mai bine. Toate femeile sunt frumoase, indiferent de forme şi de mărimi. Industria asta a luat-o razna de tot! Nu este DELOC în regulă să alterezi corpul unei femei pentru a o face să pară mai slabă. Sub nicio formă,” completează Meaghan Kausman, ale cărei fotografii le puteţi vedea mai jos.

 

Screen Shot 2014-08-25 at 10.53.12 AM

 

Nu doar tânăra s-a propunţat public faţă de această practică, ci şi tatăl acesteia, cunoscut medic australian şi activist împotriva dietelor drastice şi a culturii prin care se stigmatizează formele naturale ale corpului. Rick Kausman atrage atenţia asupra “unei probleme mai ample a Photoshopării imaginilor şi a efectelor dăunătoare pe care acest lucru le are asupra multor oameni, în special a tinerelor şi a tinerilor, dar şi asupra altora, indiferent de vârstă, în ceea ce priveşte respectul pentru propriul corp şi imaginea de sine.”

Sursa: TakePart

 

Puteţi citi şi:

FOTO Cum văd diferite culturi frumuseţea feminină

VIDEO Frumuseţea trece prin Photoshop

FOTO Frumuseţea reală a corpului feminin: După naştere


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger