Un fotograf a descoperit, cu ajutorul unei drone, un peisaj glaciar neştiut, în Himalaya

2

Graţie dronei pe care o folosea pentru fotografie aeriană, fotograful polonez David Kaszlikowski a surprins imagini fascinante ale unui peisaj glaciar neştiut, aflat în apropiere de vârful K2, un loc pe care nu l-ar fi descoperit altfel.

Drona DJI Phantom a fost trimisă în misiune cu scopul de a cerceta peisajul din preajma celui de-al doilea dintre cele mai înalte vârfuri ale lumii, în cadrul proiectului documentar K2 Touching the Sky al fotografului polonez. Dispozitivul a descoperit un loc neştiut până acum în apropiere de Concordia, o regiune aflată sub vârful K2, la intersectarea a doi gheţari, Baltoro şi Godwin-Austen. Bucata de gheţar era înconjurată de multă apă. “Locul era perfect pentru o fotografie curată, grafică”, spune fotograful, citat de Wired.

“Peisajul dispărea, se topea, se modifica de la o zi la alta. Era destul de clar că nimeni nu îl va fotografia niciodată astfel, nimic nu va fi la fel în alt sezon”, a mărturisit acesta. Pentru a surprinde cât mai bine locul, Kaszlikowski, însoţit de un ghid, au urcat pe gheţar noaptea şi, cu ajutorul unei camere Canon 5D Mark III, a fotografiat descoperirea. Tenta de ireal a peisajului este dată de lumina unui bec led folosit de artist în timpul expunerii. Fotograful spune că, fără dronă, nu ar fi putut descoperi niciodată locul, de unul singur. Este un veteran al fotografiei şi susţine că dezvoltarea tehnologiei poate ajuta fotografii să obţină cele mai bune imagini posibile. “Un singur lucru nu se schimbă. Trebuie să îţi urmezi viziunea”, conchide acesta.

 

 

Sursa: My Modern Met

Foto: David Kaszlikowski


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger